| Prethodna tema :: Sljedeća tema |
| Autor/ica |
Poruka |
.:lol:.
Pridružen/a: 13. 12. 2006. (16:58:46) Postovi: 27 Lokacija: Slatina
|
Postano: pet pro 15, 2006 6:41 pm Naslov
: pls pomoć |
|
|
trebao bih pomoć oko izabira novog drveta i guma
ja sam igrać između napada i obrane (u biti pimplam dok nedobijem prilik za spin, i onda forsiram napad dok nesjebem ili nedobijem poen).
Treniram nešt više od 2 god, neki allround stil igre (ako se to može tako nazvat) i u biti tražim neko neprebrzo drvo (mislio sam na stigin allround wbr cr ili butterflyov timo boll all+) i neke gume dobre i za pimpl i za spin (u biti nepto što može poslužit za dobar spin ali i za dobro pimplanje), mislio sam na stigin evo ali pošto nemam iskustva s tim gumama . . .
naravno ovo je stil igre protiv "običnih" protivnika a ne travaša
hvala svima koji pomognu i daju savjete
(jos jedno pitanje ima li butterfly uopce koje postene allround gume koje drze makar god - god i po) |
|
| [Vrh]
|
|
 |
ib Site Admin
Pridružen/a: 12. 05. 2005. (22:23:20) Postovi: 5220 Lokacija: Utrine
|
Postano: pet pro 15, 2006 6:57 pm Naslov
: |
|
|
Ja znam samo za Butterfly Tackiness D (koja mi se čini ok za tako nešto što si reko, i s kojom i ja igram) i Tackifire gume (ne znam ni slovo ni ništa, al mi se D čini ko malo ofenzivnija varijanta Tackinessa).
Debljinu bi mogao probat 1.7 prema gore.
Ne znam kolko traju, al evo mene u 3. ili 4. sezoni s istom  |
|
| [Vrh]
|
|
 |
|
Postano: pet pro 15, 2006 9:02 pm Naslov
|
|
lijepo, ja znam da je moj sriver, i ostatka ekipe (nalijepili smo ih na neka divlja teska drva pa nemoze puni potencijal izvuc) drze 2. sezonu ali su skoro potpuno glatki. u biti cuo sam za soft d13 gumu kazu da je allround al ja neznam nist pa ak neko ima iskustva . . .
u biti jel bi na one gume iso timo boll all+ |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Slavonac
Pridružen/a: 04. 09. 2006. (14:47:32) Postovi: 159 Lokacija: Slavonski Brod
|
Postano: sub pro 16, 2006 12:15 am Naslov
|
|
Ja imam iskustvo od 3 godine igre sa Timo Boll All+ drvetom i mislim da je to dobro olraund drvo koje daje dosta osjećaja i kontrole.
Što se tiće guma za ono što si želio može dobro poslužiti RITC Friendship 729 koja je dosta jeftina ( 160 kn ), dugotrajna je i omogućava solidan spin, te dosta osjećaja kod pimpla.
I navedeno drvo i navedenu gumu možeš kupiti u Butterflayu u Preradovićevoj.
Nadam se da sam pomogao.  _________________ Slavonac |
|
| [Vrh]
|
|
 |
|
Postano: sub pro 16, 2006 11:28 am Naslov
|
|
| hvala ljudi |
|
| [Vrh]
|
|
 |
|
Postano: ned pro 17, 2006 12:03 pm Naslov
|
|
da bezveze neotvaram novu temu, tu cu onda postat
htio sam pitat vidim u dandoy-sportsu nude opciju lakiranja drveta, pa sam htio pitat cemu to??? jel to sta poboljsava svojstva ili samo radi dugotrajnosti ili šta vec?
mislim da cu uzet timo boll all+ drvo i gume (jos nisam siguran koje, sve mi nekak se cine ok za moj stil igre), pa neznam samo dal da lakiram onda drvo i onda zaljepim gume ili direktno gume bez lakiranja.
u biti mislim da cu uzet RITC Friendship 729 ak su stvarno dugotrajne i dobre za allround igru, ak nebudu pasale idu nove
e da jos sam htio pitat za soft d 13 nitko mi nije odgovorio a cuo sam da je guma ok |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Burke
|
Postano: ned pro 17, 2006 9:56 pm Naslov
|
|
. . (napisa): | | htio sam pitat vidim u dandoy-sportsu nude opciju lakiranja drveta, pa sam htio pitat cemu to??? jel to sta poboljsava svojstva ili samo radi dugotrajnosti ili šta vec? |
Drvo se lakira zbog toga da se ne ošteti prilikom skidanja i ljepljenja guma, a i radi toga da se lakše odljepljuju gume. Tanki sloj bezbojnog laka ga štiti da ne otpadaju "špranje" s drva jer su slojevi od kojeg je drvo izrađeno vrlo tanki i fini. Sloj samo treba biti jako tanak da se zbog predebelog sloja ne promijeni osjećaj kod igranja.
Ali, ako misliš gume lijepiti "svake prestupne" onda ti to ne treba!  |
|
| [Vrh]
|
|
 |
|
Postano: pon pro 18, 2006 8:58 am Naslov
|
|
ne bas svake prestupne, ali ne i cesce od 2 puta na god (osim ak budem vidio da mi gume nepasu, onda idu nakon par treninga dolje)
u biti nikad nisam imo gume koje mi pasu (zadnje 2 god na sriveru i tibharovom preteskom drvetu), pa moram eksperimentirati da dodem na "svoje" |
|
| [Vrh]
|
|
 |
bigdedi
Pridružen/a: 12. 05. 2005. (23:04:55) Postovi: 678 Lokacija: Velika Gorica
|
Postano: pon pro 18, 2006 10:08 am Naslov
|
|
| Citat: | | ne i cesce od 2 puta na god |
to je svake prijestupne... a izmedju ostalog, za lakiranje od dandoya vjerujem da ti malo špricne laka za kosu po drvu... _________________ Juraj Huber, JT 1234 izgubljeni |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Burke
|
Postano: pon pro 18, 2006 10:45 am Naslov
|
|
. . (napisa): | ne bas svake prestupne, ali ne i cesce od 2 puta na god (osim ak budem vidio da mi gume nepasu, onda idu nakon par treninga dolje)
u biti nikad nisam imo gume koje mi pasu (zadnje 2 god na sriveru i tibharovom preteskom drvetu), pa moram eksperimentirati da dodem na "svoje" |
S obzirom na ovo što si rekao (eksperimentirati s gumama je isto što i lijepiti istu gumu), mislim da malo laka ipak ne bi škodilo!
A što se tiče onog "svake prestupne" pod tim podrazumijevam sve što je rijeđe od jednom mjesečno (naravno, kad se trenira i igraju utakmice). Ja osobno lijepim gume prije svake utakmice (osim ak' znam da ne mogu izgubit - onda mi se ne da gubit vrijeme ). Za trening uglavnom ne lijepim. |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Burke
|
Postano: pon pro 18, 2006 10:52 am Naslov
|
|
| I još nešto, neke gume jednostavno moraš često lijepiti jer inače nemaju one karakteristike zbog kojih si ih kupio!! Tu mislim u prvom redu na većinu Buterfly-evih napadačkih guma (razni Sriveri, Bryce,... ). |
|
| [Vrh]
|
|
 |
|
Postano: pon pro 18, 2006 11:00 am Naslov
|
|
ma nemam ja para da lijepim jednom na mj, ali 2 puta godisnje mi se cini ok za neprofesionalca koji tu lopticu nehvata na "milimetar".
u biti mozd budem prije nekog vaznijeg turnira napravio iznimku ali mislim da ce ici to 2 puta godisnje |
|
| [Vrh]
|
|
 |
bigdedi
|
Postano: pon pro 18, 2006 2:25 pm Naslov
|
|
ili lijepis iz tehnickih razloga (odlijepila ti se guma, stavljas novu gumu) ili lijepis kao pravilo (prije igre)...
| Citat: | | u biti mozd budem prije nekog vaznijeg turnira napravio iznimku |
cemu?? to ti je ko da stalno treniras s jednim reketom, dodjes na turnir i uzmes drugi... _________________ Juraj Huber, JT 1234 izgubljeni |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Burke
|
Postano: pon pro 18, 2006 5:13 pm Naslov
|
|
. . (napisa): | ma nemam ja para da lijepim jednom na mj, ali 2 puta godisnje mi se cini ok za neprofesionalca koji tu lopticu nehvata na "milimetar".
u biti mozd budem prije nekog vaznijeg turnira napravio iznimku ali mislim da ce ici to 2 puta godisnje |
Sada možda još ne hvataš "na milimetar", ali s vremenom kad popraviš igru i stekneš bolji osjećaj za gume polako ćeš doći na ovo što sam naveo jer će ti osjećaj i hvatljivost gume biti 10-20% bolji s friško nalijepljenom gumom. Međutim, do tada, kao što si rekao možda to i nema smisla!  |
|
| [Vrh]
|
|
 |
|
Postano: pon pro 18, 2006 9:33 pm Naslov
|
|
| ma za svaki slucaj ja cu drvo lakirat i gotovo, drvo kad se jednom naviknem necu ni mijenjat (u biti mislim svakak da je timo boll all+ sasvim solidno drvo po karakteristikama a uopce nije tesko), a za gume, vidjet cemo kak se igra bude razvijala, u biti trenutno imam i forhend i beckend spinove i pimpl, ali nije jos to "ono pravo". u biti gume i uzimam u nadi da ce mi to podic igru ( drvo moram promjenit ovo sadasnje od tibhar serije 2000 je fakat pretesko) |
|
| [Vrh]
|
|
 |
|
Postano: sri pro 20, 2006 10:17 pm Naslov
|
|
| jel zna ko mozd kolko u hrv u butterfly shopu kosta timo boll all+, znam da na dandayu kosta 180 kn, ali kad gledas i gume su jeftinije neg tu, cist da znam kolko trebam sastrane stavit za drvo |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Burke
|
Postano: sri pro 20, 2006 10:32 pm Naslov
|
|
. . (napisa): | | jel zna ko mozd kolko u hrv u butterfly shopu kosta timo boll all+, znam da na dandayu kosta 180 kn, ali kad gledas i gume su jeftinije neg tu, cist da znam kolko trebam sastrane stavit za drvo |
Ne znam koliko, ali sigurno više od 180 kn!!  |
|
| [Vrh]
|
|
 |
|
Postano: sri pro 20, 2006 10:37 pm Naslov
|
|
| i mislio sam da nece biti jednako ili nedaj boze jeftinije, sam da je ispod 250kn i ok je, uzeo bi u dandayu al stara nema taku karticu a niko koga poznaje nema takoder pa nece ici |
|
| [Vrh]
|
|
 |
|
Postano: čet pro 28, 2006 8:58 am Naslov
|
|
o bože
juče je bio pospis doso u nasu skromnu dvoranu, mislim da bi to spadalo u razocaranje godine. unatoc cinjenici da smo mu rekli da nas zanima i trava i def gume sve sto je lik poneso su bila 6 srivera (el) i 2 friendshipa (koje je naravno procjenio na 200kn a u dandayu su 100kn ). da negovorim o cinjenici da smo nas 6 htjelo uzeti i gume i drvo a on je donesi samo jedno (primorac off- i to ocjenio da bi mogel dobit za njega 300 kn - danday 200). ma sve bi to bilo jos ok da je on imo ljepila na prodaju
moram priznat unatoc svemu sad makar znam da ce to ici preko dandaya i gotovo, sta cu se ja zajebavat ovak  |
|
| [Vrh]
|
|
 |
bigdedi
|
Postano: čet pro 28, 2006 9:44 am Naslov
|
|
da je donio 6 drva, ne bi biti jedno ostalo u ducanu  _________________ Juraj Huber, JT 1234 izgubljeni |
|
| [Vrh]
|
|
 |
|
|