|
SOKAZ forum
|
| Prethodna tema :: Sljedeća tema |
| Autor/ica |
Poruka |
zmilko
|
Postano: sub tra 21, 2012 3:27 pm Naslov
: |
|
|
| Hvatljivi (napisa): | | Sve u svemu razočaran sam, još nisu smislili gumu s kojom moreš pobjeđivat, a da nemaš pojma o pingaču |
da i izmisle takvu gumu meni ni takva guma nemre pomoći. _________________ mi rekli smo si zbogom govoreć doviđenja
https://www.youtube.com/watch?v=WfgVpt01aVI |
|
| [Vrh]
|
|
 |
zmilko
|
Postano: sub tra 21, 2012 3:52 pm Naslov
: rakza 7 |
|
|
rakza sedam je izvrsna guma. za nas sokazovce i neprofesionalce izvrsna,kontrola izvrsna ,brzina vrlo dobra,spin izvrstan.
profi igrači će je vjerojatno tjunirat ali to je druga priča. _________________ mi rekli smo si zbogom govoreć doviđenja
https://www.youtube.com/watch?v=WfgVpt01aVI |
|
| [Vrh]
|
|
 |
tomeck
Pridružen/a: 27. 09. 2010. (17:08:50) Postovi: 673 Lokacija: Zagreb
|
Postano: sub tra 21, 2012 4:33 pm Naslov
|
|
Zmilko znal sam da ti se bude svidjela guma. drago mi je da si zadovoljan. _________________ Yasaka Rakza 7 Soft, Rakza PO & Balsa +
http://www.taurus-info.com |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Topspin
|
Postano: ned vel 17, 2013 8:36 pm Naslov
|
|
Dali je netko probao rakzu 7 i rakzu 7 soft. Dali je velika razlika u tempu i spinu ?.
Navodno je izašla i rakza 9 soft ? |
|
| [Vrh]
|
|
 |
geek
Pridružen/a: 16. 02. 2007. (14:45:02) Postovi: 694 Lokacija: Zagreb
|
Postano: ned vel 17, 2013 9:06 pm Naslov
: Rakza7 |
|
|
Imam ja "profi" varijantu Rakze7, direktno iz Japana. To je izabrana guma za profesionalne igrače, u pravilu, trajnija od komercijalne varijante. Guma je super, osim, što je teška. Rakza7 soft je znatno mekša, pa usporedivo s time i sporija. _________________ Butterfly Jonyer-H FL
FH: DHS Hurricane3 Neo H37 2.1
BH: DHS Hurricane3 Neo National 2.2
中國膠 (KINESKE GUME) |
|
| [Vrh]
|
|
 |
trnac
|
Postano: ned vel 17, 2013 10:53 pm Naslov
|
|
Generalno pravilo je tvrđe = brže, ali ima časnih iznimaka kao što je npr. DHS H3.
Rakza 7 soft je solidna guma, prava sokazovska Umjerena brzina i dobar spin. |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Hvatljivi
|
Postano: pon vel 18, 2013 12:39 am Naslov
: Re: Rakza7 |
|
|
| geek (napisa): | | Imam ja "profi" varijantu Rakze7, direktno iz Japana. To je izabrana guma za profesionalne igrače, u pravilu, trajnija od komercijalne varijante. Guma je super, osim, što je teška. Rakza7 soft je znatno mekša, pa usporedivo s time i sporija. |
Kak sad: "profi" varijantu iz Japana, to je izabrana guma za profesionalne igrače" ???? Pa kaj nije to proizvod iz Njemačke, s kojim nitko ne igra na pro turu? To je geek-ova izjava s početka posta.
Ili se profi rakza radi u Japanu?
Općenito mi to s dvije verzije iste gume (profi i ne profi) ne drži vodu.
(osim kod Kineza koji tak skrivaju svoje proizvode od ostatka svijeta i čuvaju i najmanju moguću (psihološku) prednost pred istim). Zakaj bi se neko trudil to radit kad u ponudi svakog proizvođaća ima brdo guma raznih karakteristika, i po ćemu bi proizvodni proces profi ili ne profi gume bil skuplji ili jeftiniji? Zakaj neko ne bi komercijalno nudil profi gumu, i zaradil na mom uvjerenju da kao krivouki amater mogu igrat s profi gumom?
Pa ljude to veseli i imaju volju potrošit novce.
Meni logika veli da kad već radiš određeni proizvod, njegova masovnija proizvodnja ti smanjuje troškove (i povećava profit) i nema smisla radit surogat.
Ionak postoji opcija da se gume friziraju kojekakvim piz.arijama, pa tom veselju nikad kraja. |
|
| [Vrh]
|
|
 |
geek
|
Postano: pon vel 18, 2013 6:48 am Naslov
: Rakza7 |
|
|
Kada nešto napišem na Sokaz forumu, trudim se da "stvar" drži vodu, ako nisam siguran, prethodno provjerim iz pouzdanih izvora. Greške se događaju rijetko, npr. kada sam poštovanom gospodinu koji je nekada bio Kemilov suigrač napisao da je Haifu ljepilo gusto, a nije. Iskrena isprika. Ali, to je izuzetak.
Drva i gume se značajno razlikuju u težini. Ta razlika kod gume može biti i do 5 grama, a kod drva i 10 grama, što bitno mijenja brzinu, ravnotežu cijelog reketa, grip ... Nadalje, guma je puno bolja iz sredine wafer-a, profi gume su jače lijepljene, jer profići imaju jaču šljucu, uvjek udaraju istim dijelom gume po lopti, pa je pojava mjehura ("bubbles") znatno češća.
Ne mogu tvrditi da baš svi isporučioci imaju referenta za profi igrače, ali, sigurno, većina ih ima. Njihov je zadatak da biraju najbolje proizvode, izdvajaju iz prodaje, te direktno, bez komercijalnih pakiranja, šalju igračima. U Stigi je to Jonas Wilen (kak se piše taj prijeglas na e ???), možeš ga vidjeti na Youtube-u, u prezentaciji Stiga Rosewood XO drva. Pouzdano, iz prve ruke, to mogu tvrditi za Nittaku, Stiga, Avalox, Donic, Tibhar, Butterfly, TSP, XIOM ... Kada sam u društvu "profića" bio na WTTC u Dortmundu na XIOM štandu, i tražio BH gumu za njega, išle su iz posebne kutije, sa dodatnim tuning-om i pakiranjem.
Sjećam se da je Dado sve dobivene gume prvo vagao, pa birao. Tenergy-ji za Boroš i Gaćinu su znatno bolji i trajniji, prošli su mi kroz ruke. Tan dobiva posebne Spectol-e od TSP-a, moj sadašnji Stiga "maneken", dok je bio u vezi sa Donic-om, imao je posebne Donic Coppa JO Platin gume, koje još imam u prodaji. I, kod novih guma je tako. Tibhar Evolution gume, dobivene za profi igrača, označene su brojem, te ih mora vratiti nakon što ih je "potrošio". Ali, uvijek nešto "iscuri".
Mogao bih još prilično pisati o tome, ali nadam se da sam bio dovoljno uvjerljiv ... U krajnjoj liniji, uzeti ćemo te "moje" Rakze7, otići do "imena" koje kažem, i direktno provjeriti autentičnost. _________________ Butterfly Jonyer-H FL
中國膠 (KINESKE GUME) |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Topspin
|
Postano: pon vel 18, 2013 9:31 am Naslov
|
|
| Potpuno se slažem sa geekom, većina proizvođača imaju gume sa istim nazivom za komercijalnu upotrebu i profi igru (to je već opće poznata stvar). |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Guga
|
Postano: pon vel 18, 2013 10:17 am Naslov
|
|
| Hvatljivi (napisa): | Sve u svemu razočaran sam, još nisu smislili gumu s kojom moreš pobjeđivat, a da nemaš pojma o pingaču  |
ja odmah naručujem dvije... |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Hvatljivi
|
Postano: pon vel 18, 2013 11:04 am Naslov
|
|
Hvala ti geek na detaljnom pojašnjenju. Ima smisla da određene serije istog proizvoda imaju razliku u kvaliteti i da se bolje biraju za profiće.
Ja sam iz tvog prethodnog posta shvatil da je to druga vrsta proizvoda.
Ak imaš tu profi verziju rakze 7 u crvenoj boji ja sam kupac, pošalji reference na pm.
Ja igram (s) lijepo zapakiranim rakzama i štel bi znati jel mogu skužit razliku.
Čist sumljam da bu od pomoći u igri, al se mogu hvalit s njom (kad već nemrem s igrom). |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Topspin
|
Postano: pon vel 18, 2013 11:35 am Naslov
|
|
Ovu podršku i epp gekku, trebao bih nekako naplati, hahaha, ako niš drugo trebao bi imati neki popust u kupnji  |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Guga
|
Postano: pon vel 18, 2013 1:04 pm Naslov
|
|
Racko kod njega nemreš dobiti popust niti u stanju bunila, pa da si mu i rod rođeni hehe...
tvrd je u pregovorima ko da je sazidan od granita  |
|
| [Vrh]
|
|
 |
geek
|
Postano: pon vel 18, 2013 3:33 pm Naslov
|
|
To mi je vrlina, a ne mana ... Tamo gdje ima "puno" popusta, i cijene su odgovarajuće "napuhane" ! Evo, kod distributera, po cjeniku na web-u, "komercijalna" Rakza7 je 240 kn, a kod mene "profi" po 200 kn. Pa, sada ti vidi.
Sjećam se, kćer mi je, kao i sve u klubu, igrala sa Joola Air gumama, koje su se jako trošile, tako da sam joj svaka 2 mjeseca morao kupovati nove. Svaki puta, iz početka, cjenkanje, ja mislim da 2 para nisam kupio po istoj cijeni. Dopi.dilo mi, tako sam počeo uvoziti za nju i sebe, i vidi do kuda je sve to došlo. _________________ Butterfly Jonyer-H FL
中國膠 (KINESKE GUME) |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Guga
|
Postano: pon vel 18, 2013 5:20 pm Naslov
|
|
| geek (napisa): |
Sjećam se, kćer mi je, kao i sve u klubu, igrala sa Joola Air gumama, koje su se jako trošile, tako da sam joj svaka 2 mjeseca morao kupovati nove. Svaki puta, iz početka, cjenkanje, ja mislim da 2 para nisam kupio po istoj cijeni. Dopi.dilo mi, tako sam počeo uvoziti za nju i sebe, i vidi do kuda je sve to došlo. |
Sam svoj majstor...e bay je čudo |
|
| [Vrh]
|
|
 |
primo
|
Postano: uto vel 19, 2013 12:20 pm Naslov
|
|
| Geek s čim igra Ma Long? |
|
| [Vrh]
|
|
 |
geek
|
Postano: uto vel 19, 2013 5:33 pm Naslov
|
|
Iako ovo nema veze sa Tibhar Evolution-om, koga zanimaju slična pitanja može sam pogledati na :
http://www.fotop.net/rxng/cntt
Iako, sada tvrde da Ma Long igra sa DHS Hurricane Long II, sa izmjenjenom drškom.
Vezano za Tibhar Evolution, dolaze identične gume iz XIOM-a pod nazivom XIOM Vega Japan, debljine 2.0 i 2.2. Za ljubitelje tacky gume DHS Hurricane3 Neo, izašle su XIOM Vega China (s njom igra "maneken" Ghyczy) i još novija XIOM Tau I, po stranim recenzijama bolja od DHS Hurricane3 Neo Provintial. _________________ Butterfly Jonyer-H FL
中國膠 (KINESKE GUME) |
|
| [Vrh]
|
|
 |
zmilko
|
|
| [Vrh]
|
|
 |
geek
|
Postano: uto vel 19, 2013 6:21 pm Naslov
|
|
Je. Ali, kao što sam i najavio, dolazi konkurencija, iz iste tvornice, samo pod drugim komercijalnim nazivima. I cijene se ruše. Tibhar Evolution 260 kn, XIOM Vega Japan, u dolasku, 230 kn. _________________ Butterfly Jonyer-H FL
中國膠 (KINESKE GUME) |
|
| [Vrh]
|
|
 |
zmilko
|
|
| [Vrh]
|
|
 |
|
|
|
Ne možete otvarati nove teme. Ne možete odgovarati na postove. Ne možete uređivati Vaše postove. Ne možete izbrisati Vaše postove. Ne možete glasovati u anketama.
|
|