NOVI REZULTATI

SOKAZ forum
 <br />SOKAZ forum - Početna<br /> SOKAZ forum

FAQFAQ   PretražnikPretražnik   ČlanstvoČlanstvo   Korisničke grupeKorisničke grupe   RegistracijaRegistracija 
 ProfilProfil   Privatne porukePrivatne poruke   LoginLogin 

Novost iz Yasake
Idite na Prethodno  1, 2, 3, 4  Sljedeće

Započnite novu temu   Odgovorite na temu    
SOKAZ forum - Početna
-> Rasprava
Prethodna tema :: Sljedeća tema  
Autor/ica Poruka
zmilko

PostPostano: sub tra 21, 2012 3:27 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

Hvatljivi (napisa):
Sve u svemu razočaran sam, još nisu smislili gumu s kojom moreš pobjeđivat, a da nemaš pojma o pingaču

da i izmisle takvu gumu meni ni takva guma nemre pomoći.
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail
zmilko

PostPostano: sub tra 21, 2012 3:52 pm    Naslov : rakza 7 Citirajte i odgovorite

rakza sedam je izvrsna guma. za nas sokazovce i neprofesionalce izvrsna,kontrola izvrsna ,brzina vrlo dobra,spin izvrstan.
profi igrači će je vjerojatno tjunirat ali to je druga priča.
tomeck

PostPostano: sub tra 21, 2012 4:33 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

Zmilko znal sam da ti se bude svidjela guma. drago mi je da si zadovoljan.
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail Posjetite Web stranice
Topspin

PostPostano: ned vel 17, 2013 8:36 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

Dali je netko probao rakzu 7 i rakzu 7 soft. Dali je velika razlika u tempu i spinu ?.

Navodno je izašla i rakza 9 soft ?
[Vrh]
geek

PostPostano: ned vel 17, 2013 9:06 pm    Naslov : Rakza7 Citirajte i odgovorite

Imam ja "profi" varijantu Rakze7, direktno iz Japana. To je izabrana guma za profesionalne igrače, u pravilu, trajnija od komercijalne varijante. Guma je super, osim, što je teška. Rakza7 soft je znatno mekša, pa usporedivo s time i sporija.
中國膠 (KINESKE GUME)
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail Posjetite Web stranice
trnac

PostPostano: ned vel 17, 2013 10:53 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

Generalno pravilo je tvrđe = brže, ali ima časnih iznimaka kao što je npr. DHS H3.

Rakza 7 soft je solidna guma, prava sokazovska Zubo Umjerena brzina i dobar spin.
[Vrh]
Hvatljivi

PostPostano: pon vel 18, 2013 12:39 am    Naslov : Re: Rakza7 Citirajte i odgovorite

geek (napisa):
Imam ja "profi" varijantu Rakze7, direktno iz Japana. To je izabrana guma za profesionalne igrače, u pravilu, trajnija od komercijalne varijante. Guma je super, osim, što je teška. Rakza7 soft je znatno mekša, pa usporedivo s time i sporija.

Kak sad: "profi" varijantu iz Japana, to je izabrana guma za profesionalne igrače" ???? Pa kaj nije to proizvod iz Njemačke, s kojim nitko ne igra na pro turu? To je geek-ova izjava s početka posta.
Ili se profi rakza radi u Japanu?

Općenito mi to s dvije verzije iste gume (profi i ne profi) ne drži vodu.
(osim kod Kineza koji tak skrivaju svoje proizvode od ostatka svijeta i čuvaju i najmanju moguću (psihološku) prednost pred istim). Zakaj bi se neko trudil to radit kad u ponudi svakog proizvođaća ima brdo guma raznih karakteristika, i po ćemu bi proizvodni proces profi ili ne profi gume bil skuplji ili jeftiniji? Zakaj neko ne bi komercijalno nudil profi gumu, i zaradil na mom uvjerenju da kao krivouki amater mogu igrat s profi gumom?
Pa ljude to veseli i imaju volju potrošit novce.
Meni logika veli da kad već radiš određeni proizvod, njegova masovnija proizvodnja ti smanjuje troškove (i povećava profit) i nema smisla radit surogat.
Ionak postoji opcija da se gume friziraju kojekakvim piz.arijama, pa tom veselju nikad kraja.
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku
geek

PostPostano: pon vel 18, 2013 6:48 am    Naslov : Rakza7 Citirajte i odgovorite

Kada nešto napišem na Sokaz forumu, trudim se da "stvar" drži vodu, ako nisam siguran, prethodno provjerim iz pouzdanih izvora. Greške se događaju rijetko, npr. kada sam poštovanom gospodinu koji je nekada bio Kemilov suigrač napisao da je Haifu ljepilo gusto, a nije. Iskrena isprika. Ali, to je izuzetak.

Drva i gume se značajno razlikuju u težini. Ta razlika kod gume može biti i do 5 grama, a kod drva i 10 grama, što bitno mijenja brzinu, ravnotežu cijelog reketa, grip ... Nadalje, guma je puno bolja iz sredine wafer-a, profi gume su jače lijepljene, jer profići imaju jaču šljucu, uvjek udaraju istim dijelom gume po lopti, pa je pojava mjehura ("bubbles") znatno češća.

Ne mogu tvrditi da baš svi isporučioci imaju referenta za profi igrače, ali, sigurno, većina ih ima. Njihov je zadatak da biraju najbolje proizvode, izdvajaju iz prodaje, te direktno, bez komercijalnih pakiranja, šalju igračima. U Stigi je to Jonas Wilen (kak se piše taj prijeglas na e ???), možeš ga vidjeti na Youtube-u, u prezentaciji Stiga Rosewood XO drva. Pouzdano, iz prve ruke, to mogu tvrditi za Nittaku, Stiga, Avalox, Donic, Tibhar, Butterfly, TSP, XIOM ... Kada sam u društvu "profića" bio na WTTC u Dortmundu na XIOM štandu, i tražio BH gumu za njega, išle su iz posebne kutije, sa dodatnim tuning-om i pakiranjem.

Sjećam se da je Dado sve dobivene gume prvo vagao, pa birao. Tenergy-ji za Boroš i Gaćinu su znatno bolji i trajniji, prošli su mi kroz ruke. Tan dobiva posebne Spectol-e od TSP-a, moj sadašnji Stiga "maneken", dok je bio u vezi sa Donic-om, imao je posebne Donic Coppa JO Platin gume, koje još imam u prodaji. I, kod novih guma je tako. Tibhar Evolution gume, dobivene za profi igrača, označene su brojem, te ih mora vratiti nakon što ih je "potrošio". Ali, uvijek nešto "iscuri".

Mogao bih još prilično pisati o tome, ali nadam se da sam bio dovoljno uvjerljiv ... U krajnjoj liniji, uzeti ćemo te "moje" Rakze7, otići do "imena" koje kažem, i direktno provjeriti autentičnost.
中國膠 (KINESKE GUME)
[Vrh]
Topspin

PostPostano: pon vel 18, 2013 9:31 am    Naslov : Citirajte i odgovorite

Potpuno se slažem sa geekom, većina proizvođača imaju gume sa istim nazivom za komercijalnu upotrebu i profi igru (to je već opće poznata stvar).
[Vrh]
Guga

PostPostano: pon vel 18, 2013 10:17 am    Naslov : Citirajte i odgovorite

Hvatljivi (napisa):
Sve u svemu razočaran sam, još nisu smislili gumu s kojom moreš pobjeđivat, a da nemaš pojma o pingaču Zubo

Laughing Laughing Laughing
ja odmah naručujem dvije...
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Posjetite Web stranice
Hvatljivi

PostPostano: pon vel 18, 2013 11:04 am    Naslov : Citirajte i odgovorite

Hvala ti geek na detaljnom pojašnjenju. Ima smisla da određene serije istog proizvoda imaju razliku u kvaliteti i da se bolje biraju za profiće.
Ja sam iz tvog prethodnog posta shvatil da je to druga vrsta proizvoda.

Ak imaš tu profi verziju rakze 7 u crvenoj boji ja sam kupac, pošalji reference na pm.

Ja igram (s) lijepo zapakiranim rakzama i štel bi znati jel mogu skužit razliku.
Čist sumljam da bu od pomoći u igri, al se mogu hvalit s njom (kad već nemrem s igrom).
[Vrh]
Topspin

PostPostano: pon vel 18, 2013 11:35 am    Naslov : Citirajte i odgovorite

Ovu podršku i epp gekku, trebao bih nekako naplati, hahaha, ako niš drugo trebao bi imati neki popust u kupnji Smile
[Vrh]
Guga

PostPostano: pon vel 18, 2013 1:04 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

Racko kod njega nemreš dobiti popust niti u stanju bunila, pa da si mu i rod rođeni hehe... Laughing
tvrd je u pregovorima ko da je sazidan od granita Beljenje
[Vrh]
geek

PostPostano: pon vel 18, 2013 3:33 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

To mi je vrlina, a ne mana ... Beljenje Tamo gdje ima "puno" popusta, i cijene su odgovarajuće "napuhane" ! Evo, kod distributera, po cjeniku na web-u, "komercijalna" Rakza7 je 240 kn, a kod mene "profi" po 200 kn. Pa, sada ti vidi.

Sjećam se, kćer mi je, kao i sve u klubu, igrala sa Joola Air gumama, koje su se jako trošile, tako da sam joj svaka 2 mjeseca morao kupovati nove. Svaki puta, iz početka, cjenkanje, ja mislim da 2 para nisam kupio po istoj cijeni. Dopi.dilo mi, tako sam počeo uvoziti za nju i sebe, i vidi do kuda je sve to došlo.
中國膠 (KINESKE GUME)
[Vrh]
Guga

PostPostano: pon vel 18, 2013 5:20 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

geek (napisa):

Sjećam se, kćer mi je, kao i sve u klubu, igrala sa Joola Air gumama, koje su se jako trošile, tako da sam joj svaka 2 mjeseca morao kupovati nove. Svaki puta, iz početka, cjenkanje, ja mislim da 2 para nisam kupio po istoj cijeni. Dopi.dilo mi, tako sam počeo uvoziti za nju i sebe, i vidi do kuda je sve to došlo.

Sam svoj majstor...e bay je čudo
[Vrh]
primo

PostPostano: uto vel 19, 2013 12:20 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

Geek s čim igra Ma Long?
[Vrh]
geek

PostPostano: uto vel 19, 2013 5:33 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

Iako ovo nema veze sa Tibhar Evolution-om, koga zanimaju slična pitanja može sam pogledati na :

http://www.fotop.net/rxng/cntt

Iako, sada tvrde da Ma Long igra sa DHS Hurricane Long II, sa izmjenjenom drškom.

Vezano za Tibhar Evolution, dolaze identične gume iz XIOM-a pod nazivom XIOM Vega Japan, debljine 2.0 i 2.2. Za ljubitelje tacky gume DHS Hurricane3 Neo, izašle su XIOM Vega China (s njom igra "maneken" Ghyczy) i još novija XIOM Tau I, po stranim recenzijama bolja od DHS Hurricane3 Neo Provintial.
中國膠 (KINESKE GUME)
[Vrh]
zmilko

PostPostano: uto vel 19, 2013 6:14 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

znači evo nije neka posebna guma.
geek

PostPostano: uto vel 19, 2013 6:21 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

Je. Ali, kao što sam i najavio, dolazi konkurencija, iz iste tvornice, samo pod drugim komercijalnim nazivima. I cijene se ruše. Tibhar Evolution 260 kn, XIOM Vega Japan, u dolasku, 230 kn.
中國膠 (KINESKE GUME)
[Vrh]
zmilko

PostPostano: uto vel 19, 2013 6:28 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

to je uhu ugodno čuti.
Prethodni postovi:   
Započnite novu temu   Odgovorite na temu    
SOKAZ forum - Početna
-> Rasprava
Vremenska zona: GMT + 01:00.
Idite na Prethodno  1, 2, 3, 4  Sljedeće
Stranica 3 / 4.

Forum(o)Bir: