NOVI REZULTATI

SOKAZ forum
 <br />SOKAZ forum - Početna<br /> SOKAZ forum

FAQFAQ   PretražnikPretražnik   ČlanstvoČlanstvo   Korisničke grupeKorisničke grupe   RegistracijaRegistracija 
 ProfilProfil   Privatne porukePrivatne poruke   LoginLogin 

vaznost parova
Idite na Prethodno  1, 2, 3, 4, 5  Sljedeće

Započnite novu temu   Odgovorite na temu    
SOKAZ forum - Početna
-> SOKAZ teme
Prethodna tema :: Sljedeća tema  
Autor/ica Poruka
cvijo

PostPostano: sub ožu 02, 2013 6:51 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

dtrnski (napisa):
Ma, prasice su fajn kao i parovi. Ako su parovi problem u jačim ligama, sređujte to.

S druge strane forsirati parove na važnosti da bi se u višim ligama ukinuli Facepalm

Inicijativa o kojoj raspravljamo je krenula na druženju igrača viših liga nakon finala kupa, dakle sa željom da se par popularizira kao izuzetno interesantan segment stolnoteniske igre. U trenutnoj situaciji se u višim ligama u velikoj većini slučajeva par predaje, jer je rijetko značajan u rezultatskom smislu.
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail Posjetite Web stranice
Dren

PostPostano: sub ožu 02, 2013 6:56 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

eh, ne vjeko, ne odnosi se na tebe, osim ako se nisi prepoznao. Zubo
ja nemam ništa protiv ljudi koji imaju takav individualni pristup sportu. zapravo smatram da su obično i bolji igrači jer su jednostavno nabrijaniji.
tebe sam citirao jer si ti pisao o ukidanju parova i što bi to donijelo, na to sam odgovorio i dodao ovaj osvrt. Stoga se ne brigaj, premalo te poznam da bi te etiketirao. Mig
Čupa

PostPostano: sub ožu 02, 2013 6:59 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

Vjeko, mislio je na nas, sad pere ruke!
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku
Dren

PostPostano: sub ožu 02, 2013 7:11 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

e to da, na Čupu jesam mislio. On je napustio ekipu i ostavio je na cjedilu samo da bi u Brislu zaradio pare za skupi reket i skupe gume i ondak nas sve pobjeđivao! Crying Crying Crying
Čupa

PostPostano: sub ožu 02, 2013 7:13 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

pusti, nasljednici su proćerdali to malo što sam im ostavio. Crying
[Vrh]
55

PostPostano: sub ožu 02, 2013 7:16 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

Ukinuti parove bila bi budalaština Hitler , tada više ne bi postojao neriješen rezultat No no , a to znači da niti tri boda više ne moraju biti tri, može se dodjeljivati jedan bod za pobjedu... Crying
[Vrh]
trnac

PostPostano: sub ožu 02, 2013 7:30 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

A cijeli topic je bio na temelju pitanja da se parovi ubace nakon 3 ili nakon 6 pojedinačnih partija...

Rasprava o ukidanju parova je totalno promašena.
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail
55

PostPostano: sub ožu 02, 2013 7:33 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

Thumbs up , slažem se... Klanja se Klanja se
[Vrh]
cvijo

PostPostano: sub ožu 02, 2013 8:24 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

Dakle, ako krenemo od pretpostavke da se par svakako igra,
a četvrti i peti igrač mogu odigrati svoje pojedinačne partije u trećem krugu i svi u ekipi sretni... možemo li se složiti da je par (osim u rijetkim slučajevima kada je rezultat 5:4) interesantnije i zabavnije igrati (i gledati!) u četvrtoj partiji?
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail Posjetite Web stranice
zmilko

PostPostano: sub ožu 02, 2013 8:29 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

mogli bi i uvesti vola oko stola.tada bi i gledaoci u dvorani mogli igrati.pa bi možda imali veću gledanost.i bilo bi veselo.a za zapisnik bi rukom dopisali pobjednika igre vola oko stola.
a ping pong je individualni sport. momčad od mene ima koristi ako sam kao pojedinac napaljen na svaki pojedinačni meč koji igram i ako pobijedim ili izgubim ali se borim i ne predajem.

Zadnja promjena: zmilko; sub ožu 02, 2013 8:31 pm; ukupno mijenjano 1 put.
[Vrh]
ib
Site Admin

PostPostano: sub ožu 02, 2013 8:30 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

Jedini problem je što sada par postavljaš nakon devet utakmica, a po ovome bi trebao na blef postaviti četvrtog igrača (petog da ni ne spominjemo) nakon sedam partija.

A nakon sedam partija meč je gotov samo u 7:0 i 6:1 slučajevima. Plazi jezik

Just sayin'. Trk
[Vrh]
cvijo

PostPostano: sub ožu 02, 2013 9:03 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

Gle, ak ideš na rezultat, ne mijenjaš. Ako ideš na to da svi igraju, kak veli Dren, mijenjaš.
A Zmilko, usporedba para s igrom vola oko stola... cijenim različitost u razmišljanju, ali i principijelnost. Da pitate Drageca Šurbeka i Zokija Primorca kaj su oni svjetski i evropski prvak u vola oko stola ili kojoj ono igri koja nije stolni tenis, pojedinačni sport?
[Vrh]
zmilko

PostPostano: sub ožu 02, 2013 10:10 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

ali nije loša ideja vola oko stola.nije to baš tak lako igrati.
Dren

PostPostano: sub ožu 02, 2013 10:40 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

po meni, četvrta, sedma ili deseta partija parovi - svejedno je. ako je netko bolji, dobit će i ovako i onako.
Problem je što zbilja ima ljudi koji stolni doživljavaju kao individualni sport i parove ne igraju. tri su igrača u ekipi najmanje, pa nek igraju ovi drugi, jelte. e sad. da li zbog moguće zanimljivosti takvim ljudima oduzeti nekih dvajest minuta, pola sata koje su mogli provesti s pivom u ruci, puštati ih da čekaju i hlade se duže nego obično...ne znam.

Ako želimo pomiriti nekako sva mišljenja i doći do rješenja gdje će svi biti zadovoljni bar u nekoj mjeri, mišljenja sam da se stvari nebi trebale mjenjati. par kao 10a tekma:
- kome nije interesantan može predati i otići na pivu
- kome je interesantan može ostati i igrati
- kome je do toga da svi suigrači osjete čar igre u toj tekmi, može staviti njih da igraju

a opet svima njima može biti i poprilično interesantan ishod tog meča jer može odlučivati o pobjedi, porazu ili podjeli bodova.

kod parova negdje između
- gubimo ovu mogućnost kad ste već dobili ili spušili da igraju slabiji jer moraš izać u najboljem sastavu (ništa nije rješeno)
- oni koji bi ga predali, vjerojatno će ga opet predat, ili igrat preko one stvari ili čekat (čitaj gubit vrijeme) da par završi.
- oni koji su nabrijani na par, e pa bili bi nabrijani na par koji god da je po redu, ne?
cvijo

PostPostano: sub ožu 02, 2013 11:00 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

Uglavnom štima, samo sumnjam da će netko predati par ako je četvrta partija i krajnji ishod je daleko od rješenja, a opet u varijanti kome je do toga da svi suigrači osjete čar igre u toj tekmi, može staviti njih da igraju, kaj kad ubaciš četvrtog igrača da odigra par, a protivnik mu veli - predajemo par?
[Vrh]
Hvatljivi

PostPostano: sub ožu 02, 2013 11:06 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

Paru na četvrtom mjestu se daje prevelika važnost, treniranje para je nemoguća misija u amaterskim uvjetima tj. pronać vremena za treniranje para je dost teško, a još teže nać odgovarajući sparing.

Par kao takav i u desetoj partiji ostavlja mogućnost da se rezultatski izvućeš. Ak do tad nisi sposoban partiju držat u rezultatskoj neizvjesnosti, onda ga igraš bez nje.

Znači za to sam da par ostaje deseti. Inače od ideje o paru kao četvrtoj partiji draža mi je ideja o ukidanju para.
U jednom od prvenstava bili smo treći sa 8 pobjeda i tri neriješene jer su tri partije s glavnim konkurentima završile 5:5, mi smo u svima prvi stigli do 5 i naravno zgubili par. Bez para 33 boda, s njim 27 Wink
[Vrh]
zmilko

PostPostano: ned ožu 03, 2013 7:41 am    Naslov : Citirajte i odgovorite

vidiš vraga. a moja momčad se nekoliko puta izvukla zahvaljujući paru, i izvukla nerješen rez. pa sam opet protiv para u sokaz momčadskom natjecanju.
Charlie

PostPostano: ned ožu 03, 2013 9:15 am    Naslov : Citirajte i odgovorite

Mislm se da bi se vaznost parova itekako vratila u igru kad bi se davalo 2 boda za pobjedu, 1 za neriješeno. Pingać nije nogomet i besmisleno je bodovno motivirati "napadačku" igru, kao ni i u košarci uostalom.
Samim tim bi bodovne razlike u Sokazu bile puno manje, što dovodi to toga da set (mozda i poen) razlika često odlučuje! Što vjerojatno dovodi do vece vaznosti parova?
Mozda jos nesto i pravednije o bodovanju; ne bi se dogadjalo da netko s puno nerjesenih ispadne iz lige, jer ipak nije igrao "bunker". Zbog gušćeg bodovnog salda na tablici, automatski bi bilo manje mjesta i za malverzacije u zadnjim kolima, kad neka momcad zbog nagradnog 3-bodovnog sistema odavno osigurala za napredovanje/ispadanje, pusti tekmu, ili bod.
Parovi u ranijoj fazi bi dovele do toga ako je tekma rezultatski izvjesna, mozete pustiti 4., neki i 5. igraca da odigraju solo tekmu u zadnjem krugu.
Jer , ako nam je nažalost drzava antisocijalna, ne moramo biti i mi!?

Uostalom, vise o pravednosti bodovanja koje mozda podize vaznost parova, bi trebali stari Sokazovci nesto reci! Zar nije tako bilo nekada?
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail Posjetite Web stranice AIM YIM MSNM
Loptica Pong

PostPostano: ned ožu 03, 2013 10:42 am    Naslov : Citirajte i odgovorite

Dobro razmišljanje Tony. Thumbs up
Još jedna opaska: Tamo gdje se par igra u sredini meča uglavnom se ne igraju sve partije već se igra npr. do 4. pobjede. (U Sokazovom slučaju do 6. pobjede).
I prijedlog: Uvedimo za početak par nakon treće partije u Zimski kup, to će biti najbliže drugim sustavima a vjerojatno će donijeti dodatnu životost u ovo natjecanje. Eeeek!
Guga

PostPostano: ned ožu 03, 2013 1:31 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

Parove svakako treba ostaviti i neka ostanu za igru zadnji.
Što se tiče namještanja rezultata ja bi promijenio malo bodovanje :

3 boda za pobjedu
2 boda za neriješeno - ekipa koja je dobila par
1 bod za neriješeno -ekipa koja je izgubila par
0 bodova za poraz

Na taj način i remi 5-5 ali s pobjedom u paru donosi 2 boda i čista pobjeda (3 boda ne stvara preveliku razliku).
Vrijednost tog boda u paru bi se povečala (ionako se igra samo jedan...) i ekipa koja vodi npr. 5-2 mora gristi do kraja jer još uvijek može ostati samo na jednom ''čelavom'' bodu
Prethodni postovi:   
Započnite novu temu   Odgovorite na temu    
SOKAZ forum - Početna
-> SOKAZ teme
Vremenska zona: GMT + 01:00.
Idite na Prethodno  1, 2, 3, 4, 5  Sljedeće
Stranica 3 / 5.

Forum(o)Bir:  
Ne možete otvarati nove teme.
Ne možete odgovarati na postove.
Ne možete uređivati Vaše postove.
Ne možete izbrisati Vaše postove.