SOKAZ forum
Vikend turniri u Prečkom - ljeto 2013
Moderatori/ce: Moderatori,Predsjedništvo
Ja bum imal na BH-du crvenu trulex spužvu (onu za brisanje suđa),a_marko je napisao/la:dolazim ja u subotu na turnir.Na bekendu nosim komad linoleuma umjesto svog tenerDŽija
, a na forhendu novi komad Bluefire-a.
![]()
Naj***** ste svi redom!![]()
![]()
![]()
http://trgolink.com/index.php?route=pro ... uct_id=124
Naravno, debljine do 4 milimetra (dozvoljeno), pa da vidim ko bu mi servu vratil
a na FH mečem stari dobri Sriver, star 35 godina, još iz pionirskih dana.
Doduše ima neke fleke po sebi (opće mi nije jasno od čega), a i moljci su nekaj po njemu radili...ali nema veze, osjećam po mokraći da bu bil sasvim dobar.
Zadnja izmjena: Guga, dana/u sri ruj 25, 2013 7:52 am, ukupno mijenjano 1 put.
The Only Way Is Up...rutinski
predsjednik ittf-a adham sharara o tome zasto su uopce zabranili trave bez trenja:
to je bar sluzbeno objasnjenje, ja se i dalje drzim onog da sve te promjene imaju financijsku pozadinu, odnosno pokusavaju sport uciniti atraktivnim pa zato povecanje loptice, zabrana skrivanja servi, zabrana speed gluea, zabrana glatkih travi i sad po novom plasticna loptica.
u odgovoru na zalbe ljudi da zatire ionako oskudan defanzivni stil:The correct issue is "treated" rubber, of which long pimpled rubber could be a sub-set, if treated. The minimum friction level is to set a standard and have a measurable indication of whether a rubber has been treated or not. Any other non-measurable method of determining if a rubber is illegally treated may fall in the realm of the "feeling" and "subjective" and will not be acceptable. Therefore, the ITTF is instituting a testing program based on scientific methods to determine if a rubber is treated or not. The coefficient of friction of course is one of the elements measured to make such a determination. It will follow that some non-treated pimpled rubbers may also not meet the required standard and, therefore, they will be removed from the approved list. Unfortunately we may be throwing some babies with the bath water, but once a standard is set, then we must respect it.
dakle u prijevodu, cilj im nikad nije bio zabraniti trave poput superblocka vec pronaci nacin da otkriju i zabrane trave tretirane u kucnoj radinosti. glatke trave navodno nisu smatrali nimalo problematicnima.the so-called "slippery long pimples" have not really produced any defensive players of note and it is very easy to play against.
to je bar sluzbeno objasnjenje, ja se i dalje drzim onog da sve te promjene imaju financijsku pozadinu, odnosno pokusavaju sport uciniti atraktivnim pa zato povecanje loptice, zabrana skrivanja servi, zabrana speed gluea, zabrana glatkih travi i sad po novom plasticna loptica.
Ne znam koliko ima smisla ulaziti u pitanje koji je pravi razlog zabrane takvih guma.
Činjenica je da su takve gume zabranjenje. I kvalitetnim igračima je teško igrati protiv takvih guma (razloga ima više, navedeni su u postovima iznad).
Moj je stav da ih treba banirati i u SOKAZ-u.
Prvi korak ka tome može biti da se svi turniri SOKAZ-a igraju s dozvoljenim gumama. Kod prijave se navedu i gume s kojima se igra. Jedna osoba provjerava aktualni popis, sve zajedno pola sata-sat posla više nego obično.
Možda niti toliko.
Jedno zeleno pitanje? Koliko igrača u 1. ligi SOKAZ-a koristi baniranu gumu?
Koliko ih ima u ostalim ligama? Znamo li konkretan broj igrača koji koriste takve gume?
Činjenica je da su takve gume zabranjenje. I kvalitetnim igračima je teško igrati protiv takvih guma (razloga ima više, navedeni su u postovima iznad).
Moj je stav da ih treba banirati i u SOKAZ-u.
Prvi korak ka tome može biti da se svi turniri SOKAZ-a igraju s dozvoljenim gumama. Kod prijave se navedu i gume s kojima se igra. Jedna osoba provjerava aktualni popis, sve zajedno pola sata-sat posla više nego obično.
Možda niti toliko.
Jedno zeleno pitanje? Koliko igrača u 1. ligi SOKAZ-a koristi baniranu gumu?
Koliko ih ima u ostalim ligama? Znamo li konkretan broj igrača koji koriste takve gume?
pa ima, jer se uvijek vracamo na cinjenicu da su u sokazu dozvoljene, pa se postavlja pitanje zasto ih je ittf zabranio i stvaraju se teoriju da su ne znam kakve.dtrnski je napisao/la:Ne znam koliko ima smisla ulaziti u pitanje koji je pravi razlog zabrane takvih guma.
u maniri "dada ok, u sokazu su dozvoljene, ALI ne bi ih ittf bezveze zabranio, nista to ne valja"...
zabranjene su po ittf-u. kao i speed glue, kao i tuning. i kvalitetnim igracima to stvarno nije problem.Činjenica je da su takve gume zabranjenje. I kvalitetnim igračima je teško igrati protiv takvih guma (razloga ima više, navedeni su u postovima iznad).
ovo je prijedlog koji postujem. apsolutno mozemo pricati o tome da se i u sokazu zabrane, ali dok god su dozvoljene, bezveze mi je pljuvati po ljudima zato sto koriste ono s cim imaju najvise uspjeha.Moj je stav da ih treba banirati i u SOKAZ-u.
Možda niti toliko.
iskreno, pojma nemam, ali u svakom slucaju ih nema puno.Jedno zeleno pitanje? Koliko igrača u 1. ligi SOKAZ-a koristi baniranu gumu?
Igra Vjeko super, ali ovdje će biti jačih igrača nego prošlog tjedna
. Vjerojatno će proći grupu i doći do nekuda (ovisi mu od ždrijeba), ali ne zna on još dobro igrati protiv dobrih "materijalista", to je škola koju još nije prošao pa ga igranje protiv toga poprilično zbunjuje.
Od velike večine igrača sigurno je jači i bolji igrač, no pobjeđivanje u SOKAZ-u drugačije je od treniranja klupskog stolnog tenisa
. U klubovima je STOLNI TENIS, a u SOKAZ-u je ČOKLJO TENIS, tako da će ga ipak najvjerojatnije netko počokljat!
Sigurno je da se nitko neće veseliti vidjeti ga sa sobom u grupi!

Od velike večine igrača sigurno je jači i bolji igrač, no pobjeđivanje u SOKAZ-u drugačije je od treniranja klupskog stolnog tenisa
Sigurno je da se nitko neće veseliti vidjeti ga sa sobom u grupi!
Alo dečki, danas je bio odličan turnir 6.-23. lige.
Ukratko, Vjeko Nemec nas je sve razguzio
, prvi put sam ga gledao protiv jačih igrača i bogme sam impresioniran viđenim!
Momak je pravo osvježenje za SOKAZ, doći će i sutra na turnir
, jedino što mogu poručiti dečkima 2.-5. lige jeste neka dobro zavežu gaće prije meča!
Vjeko, svaka ti čast!
Mislim da će ib staviti rezultate odmah danas, no svakako da se zna do tada:
FINALE: Nemec - Abramović 3:0
POLUFINALA: Abramović - Mihočinec 3:2 (guzovače
) i Nemec - Radić 3:0 ili 3:1.
Četvrtfinala: Mihočinec - Krnić 3:0, Abramović - Plavec 3:2, Nemec - Kovačiček 3:0 ili 3:1 i Radić - Miličić 3:0, mislim da je bilo tako nekako...
Pozdrav do kasnije!
Ukratko, Vjeko Nemec nas je sve razguzio
Momak je pravo osvježenje za SOKAZ, doći će i sutra na turnir
Vjeko, svaka ti čast!
Mislim da će ib staviti rezultate odmah danas, no svakako da se zna do tada:
FINALE: Nemec - Abramović 3:0
POLUFINALA: Abramović - Mihočinec 3:2 (guzovače
Četvrtfinala: Mihočinec - Krnić 3:0, Abramović - Plavec 3:2, Nemec - Kovačiček 3:0 ili 3:1 i Radić - Miličić 3:0, mislim da je bilo tako nekako...
Pozdrav do kasnije!
Hebote, fakat ne umiješ prestati...
...
Nije Vjeko izgubio od zabranjene trave (još jednom da ponovimo), dr. Neubauer SUPERBLOCK je dozvoljena guma, ako ti se igraju ITTF turniri, izvoli ići na njih i tamo se igraj protiv "legalnih" (čitaj: supertuniranih ) guma.
Izgubio je od Ivana Vegera, koji još uvijek igra stolni tenis bolje od njega
... pa ova tema za diskusiju čak više niti nije smiješna, a sasvim sigurno je apsolutno nepotrebna! 
Nije Vjeko izgubio od zabranjene trave (još jednom da ponovimo), dr. Neubauer SUPERBLOCK je dozvoljena guma, ako ti se igraju ITTF turniri, izvoli ići na njih i tamo se igraj protiv "legalnih" (čitaj: supertuniranih ) guma.
Izgubio je od Ivana Vegera, koji još uvijek igra stolni tenis bolje od njega