NOVI REZULTATI

SOKAZ forum
 <br />SOKAZ forum - Početna<br /> SOKAZ forum

FAQFAQ   PretražnikPretražnik   ČlanstvoČlanstvo   Korisničke grupeKorisničke grupe   RegistracijaRegistracija 
 ProfilProfil   Privatne porukePrivatne poruke   LoginLogin 

Koljena

Započnite novu temu   Odgovorite na temu    
SOKAZ forum - Početna
-> Rasprava
Prethodna tema :: Sljedeća tema  
Autor/ica Poruka
mistreaver

PostPostano: uto pro 03, 2013 2:37 pm    Naslov : Koljena Citirajte i odgovorite

Ne znam di da ovo stavim. U zadnje vrijeme nakon igranja u dvoranama s tvrđom podlogom često osjećam neku tupu bol u koljenima i osjećam se koda imam 121, a ne 21 godinu, pa me zanima jel ima neko konstruktivan prijedlog. Jel pomaže steznik, ulošci u tenisicama, bolje tenisice, ili je rješenje staviti 2 trave i što manje se kretati? Confused Confused
Hvala
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku
wolf

PostPostano: uto pro 03, 2013 3:19 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

možda da smanjiš trening na 2 * 2 sata dnevno ROFL Zubo
Dren

PostPostano: uto pro 03, 2013 3:34 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

ništa od navedenog mislim da ne škodi.
morebitno i razgibavanja i jačanja mišića oko koljena ne bi bilo za zgorega.

ono što sam ja skužio je da su meni jako pomogle bolje patike i ulošci i činjenica da rokam 15kn na bajku dnevno.
al ja se ionako krećem 10 puta manje od tebe pa ne bih znao hoće li tebi pomoći Zubo
Izra

PostPostano: uto pro 03, 2013 3:51 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

obicno svima s problemima s koljenima savjetujem da skinu bar 10 kila al u tvom slucaju to nije opcija. Zubo ojacaj misice nogu koliko god mozes, u medjuvremenu se pomazi steznicima koliko mozes.
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail Posjetite Web stranice
Guga

PostPostano: uto pro 03, 2013 4:23 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

Izra (napisa):
obicno svima s problemima s koljenima savjetujem da skinu bar 10 kila al u tvom slucaju to nije opcija. Zubo ojacaj misice nogu koliko god mozes, u medjuvremenu se pomazi steznicima koliko mozes.

Sa steznicima za koljena budi jako oprezan jer ako ne koristiš vrhunske steznike doći će baš do kontraefekta, odnosno do slabljenja i atrofiranja mišića oko koljena.
Mislim da ti nisi niti blizu takvog stanja da bi morao koristiti steznike, zato zaboravi to.Svaki pravi ortoped će ti reći da igraš bez steznika dokle god možeš, a da steznike koristiš samo ako nema drugog riješenja.
Znam o čemu govorim jer sam nažalost prošao 2 operacije koljena.
Nevjerojatno mi je da ti imaš problema, jer znam da si težinski negdje između muha i kolibrić kategorije.Mislim da je kod tebe vjerojatno problem negdje drugdje (barem se nadam, jer prave probleme s koljenima ne bi nikome poželio).U svakom slučaju temeljitije zagrijavanje i mekše tenisice s kvalitetnijim ulošcima ti mogu samo pomoći, a nadajmo se i potpuno riješiti problem...
Frajno

PostPostano: čet pro 05, 2013 11:25 am    Naslov : Do koljena Citirajte i odgovorite

Veki,mislim da se radi o podmazivanju zgloba . Slazem se sa Guginim nalazom i otpusnim pismom . U zagrijavanju obavezno koristi sobni bicikl bez otpora ili legni na ledja , noge u zrak i vrti . Kupi kantarionovo ulje (30 kn ) utrljaj prije zagrijavanja .
a_marko

PostPostano: čet pro 05, 2013 12:13 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

mislim da ti je wolf dao točnu dijagnozu. Pošto te vidim u Vjesniku ponekada i vidim šta radiš tim koljenima, dobro da ih i imaš. A čudim se i da ti je rame u funkciji. Smanji malo intenzitet i u kombinaciji sa dobrim zagrijavanjem nemaš straha. Cheer
[Vrh]
mistreaver

PostPostano: čet pro 05, 2013 3:00 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

Al upravo to i je ideja da nastavim trenira bez bolova. Znam ja da je najjednostavnije prestat.
Uostalom nakon treninga u Vjesniku nijednom nisam imao problema u tom i je fora. Sto t bol nije kronicna nego ovisna o dvorani.
Pale

PostPostano: čet pro 05, 2013 4:16 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

nauči plesat "kozačok" i bol će prestat

http://www.youtube.com/watch?v=8EnZc7xjWwA

Amerikanci su bijelci koji su natjerali crnce da se bore sa žutima za zemlju koju su uzeli crvenima ;-)
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail Posjetite Web stranice
Guga

PostPostano: pet pro 06, 2013 1:09 am    Naslov : Citirajte i odgovorite

Ikota (napisa):
nauči plesat "kozačok" i bol će prestat

http://www.youtube.com/watch?v=8EnZc7xjWwA

Laughing Laughing Laughing
zezaš mi Vjeku, a fakat ga bole koljena.
Iz provjerenih izvora sam saznao da je nakon poraza od Operatora moral klečat vuru vremena u kutu na kuruzi ROFL
Guga

PostPostano: pet pro 06, 2013 1:12 am    Naslov : Re: Koljena Citirajte i odgovorite

mistreaver (napisa):
Ne znam di da ovo stavim. U zadnje vrijeme nakon igranja u dvoranama s tvrđom podlogom često osjećam neku tupu bol u koljenima i osjećam se koda imam 121, a ne 21 godinu, pa me zanima jel ima neko konstruktivan prijedlog. Jel pomaže steznik, ulošci u tenisicama, bolje tenisice, ili je rješenje staviti 2 trave i što manje se kretati? Confused Confused
Hvala

Trave ti ne budu pomogle.
To je i Veger probal, pa ga koljena bole još više Beljenje

Zadnja promjena: Guga; pet pro 06, 2013 1:56 am; ukupno mijenjano 1 put.
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Posjetite Web stranice
mistreaver

PostPostano: pet pro 06, 2013 1:15 am    Naslov : Citirajte i odgovorite

Haha Guga provokatoru sam sam čekao da neko Vegera ubaci. Trebo sam napisat soft il antispin. Very Happy
I nažalost jedino što sam sfušal protiv Operatora su bili parovi, ali da smo i to dobili nebi imali šanse za prvo mjesto zbog setova.
Dečki su jednostavno premoćni kao ekipa.
Tomaca

PostPostano: ned pro 08, 2013 2:48 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

Ista stvar se desava igracima malog i velikog nogometa kod promjene podloge,velika je razlika u opterecenju na koljena i zglobove igranje na tvrdom i manje tvrdom podu te bi vec sad trebao poceti raditi vjezbe statike s kojima ces si razviti mikromisice koljena i nogu ali mislim da nije sve u tvrdoci poda.
U zadnje vrijeme sam malo trazio po internetu lakove s koja trebamo prelakirati dvoranu a trebaju zadovoljavati normu za sportske dvorane,kod tih lakova fora je u tome da trebaju imati protuklizno djelovanje a opet moraju dozvoljavati okretni moment koji je znamo svi prisutan u skoro pa svakom sportu a u pingacu jos i vise,cinjenica je da kad se igra na taraflexu imamo nekako brzu reakciju i manje kasnimo na loptu nego na drugim podlogama ali mislim da to ima svoju cijenu pogotovo za nas"amatere" koji nemamo treninge dva puta dnevno,teretana i ostale stvari koje imaju profici e upravo taj okretni moment nama razvaljuje ligamente i ostalo.
Topspin

PostPostano: pon pro 09, 2013 9:58 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

Problem sa koljenima i zglobovima imaju svi stolno tenisači koji igraju dugi niz godina.

1. U svakom slučaju trebalo bi ići u teretanu i raditi na razvijanju mišića oko koljena. Preporuča se posebno vožnja bicikla.

2. Kvalitetna tenisica takođe igra ulogu u zaštiti zglobova, ravne tenisce odbaciti.

3. Ne treba pretjerivati u treninzima pre čestim. Preporuka, ne igrati preko ljeta (barem 2 mjeseca), da se mišići obnove.

4. Ovo za steznike slažem se sa Gugom, steznici pomažu ali treba biti krajnje oprezan. Njih se može koristiti kada nema drugih izlaza.

5. O težini sve se zna i ne treba posebno o njoj govoriti, sve je rekao Izra.

Gledao sam Vjeka, jako se puno kreće, pa nije čudo da ima problema sa koljenima. Znači više raditi na tehnici, manje se kretati, naravno biti će slabiji i rezultati ali i koljena će biti OK, ipak je to rekreacija.

Što sve napričah, ali sve stoji Thumbs up Very Happy
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail
srale7

PostPostano: pon pro 09, 2013 10:05 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

Od suplemenata preporuka za jedino i najbolje sredstvo- Elasti Joint.
http://nutrix.hr/proizvodi.php?product=ElastiJoint&gclid=CJ60ns2FpLsCFQld3godlBAA4A

Imao sam i jos uvijek imam problema sa svim zglobovima (jednostavno slabo vezivno tkivo) i Elasti uvijek pomaze. Cijena u dućanu je 325 kn, ali da se nac po 200 Thumbs up
[Vrh]
Topspin

PostPostano: čet pro 12, 2013 11:45 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

Tablete za obnavljanje hrskavice ?, svaki liječnik će reći da nisu dovoljno ispitane, jedan liječnik mi je rekao koliko je on čuo od svojih pacijenata pomažu, ali ipak treba paziti što se uzima.
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail
LiChin

PostPostano: čet svi 08, 2014 3:02 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

Jacaj kvadricepse koliko god mozes.

Trenirao sam nogomet 8 godina i otud mi misici nogu pa na srecu nisam imao problema s koljenima otkad sam presao na stolni tenis a isto se puno krecem za vrijeme igre (izra bi rekao i previse haha) i treniram jakim intenzitetom.

Ugl vise ljudi mi je reklo za to vezivno tkivo, pogotovo kvadricepsi, radi na njima koliko god mozes, sjedenje bez stolice, vjezbaj polucucnjeve, teretana ako si u mogucnosti, itd. Ps malo smanjenje intenziteta treninga bi isto moralo pomoc. Udobne tenisice s malo debljim djonom isto Smile
Play whatever style you want. Don't let others dictate how you have to play, but listen to advices in order to improve. Your style could be an extension of your personality. The more styles the game has, the richer it is. Bring something to the game.
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku MSNM
ozvacic

PostPostano: čet svi 08, 2014 6:40 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

Topspin (napisa):
Problem sa koljenima i zglobovima imaju svi stolno tenisači koji igraju dugi niz godina.

1. U svakom slučaju trebalo bi ići u teretanu i raditi na razvijanju mišića oko koljena. Preporuča se posebno vožnja bicikla.

2. Kvalitetna tenisica takođe igra ulogu u zaštiti zglobova, ravne tenisce odbaciti.

3. Ne treba pretjerivati u treninzima pre čestim. Preporuka, ne igrati preko ljeta (barem 2 mjeseca), da se mišići obnove.

4. Ovo za steznike slažem se sa Gugom, steznici pomažu ali treba biti krajnje oprezan. Njih se može koristiti kada nema drugih izlaza.

5. O težini sve se zna i ne treba posebno o njoj govoriti, sve je rekao Izra.

Gledao sam Vjeka, jako se puno kreće, pa nije čudo da ima problema sa koljenima. Znači više raditi na tehnici, manje se kretati, naravno biti će slabiji i rezultati ali i koljena će biti OK, ipak je to rekreacija.

Što sve napričah, ali sve stoji Thumbs up Very Happy

Ne stoji ti prva rečenica npr.Otkud to možeš tvrdit?Evo npr.ja nemam baš nikakvih problema ni s koljenima ni sa zglobovima a dobro se zna koliko se krećem...i igram ping pong od svoje desete godine,dakle zadnjih 30 g...nema generaliziranja...
[Vrh]
Prethodni postovi:   
Započnite novu temu   Odgovorite na temu    
SOKAZ forum - Početna
-> Rasprava
Vremenska zona: GMT + 01:00.
Stranica 1 / 1.

Forum(o)Bir:  
Ne možete otvarati nove teme.
Ne možete odgovarati na postove.
Ne možete uređivati Vaše postove.