| Prethodna tema :: Sljedeća tema |
| Autor/ica |
Poruka |
mistreaver
|
Postano: uto pro 03, 2013 2:37 pm Naslov
: Koljena |
|
|
Ne znam di da ovo stavim. U zadnje vrijeme nakon igranja u dvoranama s tvrđom podlogom često osjećam neku tupu bol u koljenima i osjećam se koda imam 121, a ne 21 godinu, pa me zanima jel ima neko konstruktivan prijedlog. Jel pomaže steznik, ulošci u tenisicama, bolje tenisice, ili je rješenje staviti 2 trave i što manje se kretati?
Hvala _________________ If you want to suceed, you must brave the risk of a failure. - Garry Kasparov
My greatest talent is hard work. - Garry Kasparov |
|
| [Vrh]
|
|
 |
wolf
Pridružen/a: 01. 12. 2005. (14:45:33) Postovi: 3827 Lokacija: Tumarina jazbina
|
|
| [Vrh]
|
|
 |
Dren
|
Postano: uto pro 03, 2013 3:34 pm Naslov
: |
|
|
ništa od navedenog mislim da ne škodi.
morebitno i razgibavanja i jačanja mišića oko koljena ne bi bilo za zgorega.
ono što sam ja skužio je da su meni jako pomogle bolje patike i ulošci i činjenica da rokam 15kn na bajku dnevno.
al ja se ionako krećem 10 puta manje od tebe pa ne bih znao hoće li tebi pomoći  _________________ Brod jr.: najbitnije je da kad pokušaš uvaljat nekaj"stranog" nekom stranom ak taj strani odgovori nekom stranom igrom,onda mu ziher odgovoriš sa nečim stranim!!! |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Izra
|
Postano: uto pro 03, 2013 3:51 pm Naslov
|
|
obicno svima s problemima s koljenima savjetujem da skinu bar 10 kila al u tvom slucaju to nije opcija. ojacaj misice nogu koliko god mozes, u medjuvremenu se pomazi steznicima koliko mozes. |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Guga
|
Postano: uto pro 03, 2013 4:23 pm Naslov
|
|
| Izra (napisa): | obicno svima s problemima s koljenima savjetujem da skinu bar 10 kila al u tvom slucaju to nije opcija. ojacaj misice nogu koliko god mozes, u medjuvremenu se pomazi steznicima koliko mozes. |
Sa steznicima za koljena budi jako oprezan jer ako ne koristiš vrhunske steznike doći će baš do kontraefekta, odnosno do slabljenja i atrofiranja mišića oko koljena.
Mislim da ti nisi niti blizu takvog stanja da bi morao koristiti steznike, zato zaboravi to.Svaki pravi ortoped će ti reći da igraš bez steznika dokle god možeš, a da steznike koristiš samo ako nema drugog riješenja.
Znam o čemu govorim jer sam nažalost prošao 2 operacije koljena.
Nevjerojatno mi je da ti imaš problema, jer znam da si težinski negdje između muha i kolibrić kategorije.Mislim da je kod tebe vjerojatno problem negdje drugdje (barem se nadam, jer prave probleme s koljenima ne bi nikome poželio).U svakom slučaju temeljitije zagrijavanje i mekše tenisice s kvalitetnijim ulošcima ti mogu samo pomoći, a nadajmo se i potpuno riješiti problem... _________________ The Only Way Is Up...rutinski |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Frajno
|
Postano: čet pro 05, 2013 11:25 am Naslov
: Do koljena |
|
|
Veki,mislim da se radi o podmazivanju zgloba . Slazem se sa Guginim nalazom i otpusnim pismom . U zagrijavanju obavezno koristi sobni bicikl bez otpora ili legni na ledja , noge u zrak i vrti . Kupi kantarionovo ulje (30 kn ) utrljaj prije zagrijavanja . _________________ Frajno je skocil s kojna na pajn,s pajna na vrgajn,pak je rekel:Klajnam se! |
|
| [Vrh]
|
|
 |
a_marko
Pridružen/a: 12. 11. 2011. (19:28:55) Postovi: 393 Lokacija: Zagreb/Hrv. Kostajnica
|
Postano: čet pro 05, 2013 12:13 pm Naslov
|
|
mislim da ti je wolf dao točnu dijagnozu. Pošto te vidim u Vjesniku ponekada i vidim šta radiš tim koljenima, dobro da ih i imaš. A čudim se i da ti je rame u funkciji. Smanji malo intenzitet i u kombinaciji sa dobrim zagrijavanjem nemaš straha.  |
|
| [Vrh]
|
|
 |
mistreaver
|
Postano: čet pro 05, 2013 3:00 pm Naslov
|
|
Al upravo to i je ideja da nastavim trenira bez bolova. Znam ja da je najjednostavnije prestat.
Uostalom nakon treninga u Vjesniku nijednom nisam imao problema u tom i je fora. Sto t bol nije kronicna nego ovisna o dvorani. _________________ If you want to suceed, you must brave the risk of a failure. - Garry Kasparov
|
| [Vrh]
|
|
 |
Pale
Pridružen/a: 15. 10. 2010. (13:28:23) Postovi: 2920 Lokacija: Tumarina jazbina "TOZ"
|
Postano: čet pro 05, 2013 4:16 pm Naslov
|
|
nauči plesat "kozačok" i bol će prestat
http://www.youtube.com/watch?v=8EnZc7xjWwA _________________ Znam da ništa ne znam, ali... još uvijek više znam od onog koji ne zna da ništa ne zna!
Amerikanci su bijelci koji su natjerali crnce da se bore sa žutima za zemlju koju su uzeli crvenima ;-) |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Guga
|
Postano: pet pro 06, 2013 1:09 am Naslov
|
|
zezaš mi Vjeku, a fakat ga bole koljena.
Iz provjerenih izvora sam saznao da je nakon poraza od Operatora moral klečat vuru vremena u kutu na kuruzi  _________________ The Only Way Is Up...rutinski |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Guga
|
Postano: pet pro 06, 2013 1:12 am Naslov
: Re: Koljena |
|
|
| mistreaver (napisa): | Ne znam di da ovo stavim. U zadnje vrijeme nakon igranja u dvoranama s tvrđom podlogom često osjećam neku tupu bol u koljenima i osjećam se koda imam 121, a ne 21 godinu, pa me zanima jel ima neko konstruktivan prijedlog. Jel pomaže steznik, ulošci u tenisicama, bolje tenisice, ili je rješenje staviti 2 trave i što manje se kretati?
Hvala |
Trave ti ne budu pomogle.
To je i Veger probal, pa ga koljena bole još više  _________________ The Only Way Is Up...rutinski
Zadnja promjena: Guga; pet pro 06, 2013 1:56 am; ukupno mijenjano 1 put. |
|
| [Vrh]
|
|
 |
mistreaver
|
Postano: pet pro 06, 2013 1:15 am Naslov
|
|
Haha Guga provokatoru sam sam čekao da neko Vegera ubaci. Trebo sam napisat soft il antispin.
I nažalost jedino što sam sfušal protiv Operatora su bili parovi, ali da smo i to dobili nebi imali šanse za prvo mjesto zbog setova.
Dečki su jednostavno premoćni kao ekipa. _________________ If you want to suceed, you must brave the risk of a failure. - Garry Kasparov
|
| [Vrh]
|
|
 |
Tomaca
|
Postano: ned pro 08, 2013 2:48 pm Naslov
|
|
Ista stvar se desava igracima malog i velikog nogometa kod promjene podloge,velika je razlika u opterecenju na koljena i zglobove igranje na tvrdom i manje tvrdom podu te bi vec sad trebao poceti raditi vjezbe statike s kojima ces si razviti mikromisice koljena i nogu ali mislim da nije sve u tvrdoci poda.
U zadnje vrijeme sam malo trazio po internetu lakove s koja trebamo prelakirati dvoranu a trebaju zadovoljavati normu za sportske dvorane,kod tih lakova fora je u tome da trebaju imati protuklizno djelovanje a opet moraju dozvoljavati okretni moment koji je znamo svi prisutan u skoro pa svakom sportu a u pingacu jos i vise,cinjenica je da kad se igra na taraflexu imamo nekako brzu reakciju i manje kasnimo na loptu nego na drugim podlogama ali mislim da to ima svoju cijenu pogotovo za nas"amatere" koji nemamo treninge dva puta dnevno,teretana i ostale stvari koje imaju profici e upravo taj okretni moment nama razvaljuje ligamente i ostalo. _________________ was once Kemilov suigrač |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Topspin
|
Postano: pon pro 09, 2013 9:58 pm Naslov
|
|
Problem sa koljenima i zglobovima imaju svi stolno tenisači koji igraju dugi niz godina.
1. U svakom slučaju trebalo bi ići u teretanu i raditi na razvijanju mišića oko koljena. Preporuča se posebno vožnja bicikla.
2. Kvalitetna tenisica takođe igra ulogu u zaštiti zglobova, ravne tenisce odbaciti.
3. Ne treba pretjerivati u treninzima pre čestim. Preporuka, ne igrati preko ljeta (barem 2 mjeseca), da se mišići obnove.
4. Ovo za steznike slažem se sa Gugom, steznici pomažu ali treba biti krajnje oprezan. Njih se može koristiti kada nema drugih izlaza.
5. O težini sve se zna i ne treba posebno o njoj govoriti, sve je rekao Izra.
Gledao sam Vjeka, jako se puno kreće, pa nije čudo da ima problema sa koljenima. Znači više raditi na tehnici, manje se kretati, naravno biti će slabiji i rezultati ali i koljena će biti OK, ipak je to rekreacija.
Što sve napričah, ali sve stoji  |
|
| [Vrh]
|
|
 |
srale7
Pridružen/a: 05. 10. 2013. (16:50:11) Postovi: 179 Lokacija: Pod stolom
|
|
| [Vrh]
|
|
 |
Topspin
|
Postano: čet pro 12, 2013 11:45 pm Naslov
|
|
| Tablete za obnavljanje hrskavice ?, svaki liječnik će reći da nisu dovoljno ispitane, jedan liječnik mi je rekao koliko je on čuo od svojih pacijenata pomažu, ali ipak treba paziti što se uzima. |
|
| [Vrh]
|
|
 |
LiChin
Pridružen/a: 24. 11. 2007. (20:49:51) Postovi: 143 Lokacija: North
|
Postano: čet svi 08, 2014 3:02 pm Naslov
|
|
Jacaj kvadricepse koliko god mozes.
Trenirao sam nogomet 8 godina i otud mi misici nogu pa na srecu nisam imao problema s koljenima otkad sam presao na stolni tenis a isto se puno krecem za vrijeme igre (izra bi rekao i previse haha) i treniram jakim intenzitetom.
Ugl vise ljudi mi je reklo za to vezivno tkivo, pogotovo kvadricepsi, radi na njima koliko god mozes, sjedenje bez stolice, vjezbaj polucucnjeve, teretana ako si u mogucnosti, itd. Ps malo smanjenje intenziteta treninga bi isto moralo pomoc. Udobne tenisice s malo debljim djonom isto  _________________ Play whatever style you want. Don't let others dictate how you have to play, but listen to advices in order to improve. Your style could be an extension of your personality. The more styles the game has, the richer it is. Bring something to the game. |
|
| [Vrh]
|
|
 |
ozvacic
|
Postano: čet svi 08, 2014 6:40 pm Naslov
|
|
| Topspin (napisa): | Problem sa koljenima i zglobovima imaju svi stolno tenisači koji igraju dugi niz godina.
1. U svakom slučaju trebalo bi ići u teretanu i raditi na razvijanju mišića oko koljena. Preporuča se posebno vožnja bicikla.
2. Kvalitetna tenisica takođe igra ulogu u zaštiti zglobova, ravne tenisce odbaciti.
3. Ne treba pretjerivati u treninzima pre čestim. Preporuka, ne igrati preko ljeta (barem 2 mjeseca), da se mišići obnove.
4. Ovo za steznike slažem se sa Gugom, steznici pomažu ali treba biti krajnje oprezan. Njih se može koristiti kada nema drugih izlaza.
5. O težini sve se zna i ne treba posebno o njoj govoriti, sve je rekao Izra.
Gledao sam Vjeka, jako se puno kreće, pa nije čudo da ima problema sa koljenima. Znači više raditi na tehnici, manje se kretati, naravno biti će slabiji i rezultati ali i koljena će biti OK, ipak je to rekreacija.
Što sve napričah, ali sve stoji  |
Ne stoji ti prva rečenica npr.Otkud to možeš tvrdit?Evo npr.ja nemam baš nikakvih problema ni s koljenima ni sa zglobovima a dobro se zna koliko se krećem...i igram ping pong od svoje desete godine,dakle zadnjih 30 g...nema generaliziranja... |
|
| [Vrh]
|
|
 |
|
|