SOKAZ forum
Broj ekipa u ligama..
Moderatori/ce: Moderatori,Predsjedništvo
Ma to sam samo raspisao tablicu u teoriji za nešto veći broj liga.munja je napisao/la:na prvoj stranici sve super (napokon idemo ligu gore)
na drugoj mi je cudno da ima max 24 lige a onda pri dnu stupca ispadanje u 25., 26., itd. cak i za ligu dvije iznad zadnje.... tu je potrebna neka iznimka kod pravila ispadanja iz zadnjih liga 3-2-1-1 u nesto drugo (2/1-1-1-1???)
Jasno da će, ovisno o broju liga i sustavu u zadnjoj, kraj biti odrađen "na prste".
Tako da npr. uzmeš ovu tablicu, prekrižiš sve pozicije kojih nema, onda "pomakneš prema gore" sve ove šta su između tih rupa, tako nešto...
Evo malo sam suzio prvu tablicu, sva ona silna prazna mjesta od 13. do 19.
Sad je grupirano u samo dva redka.
Btw. baš smo jučer imali raspravu, čini se da više nisu retci ni reci, nego, eto, redci.
http://pravopis.hr/rjecnik
Inače, samo u dvije riječi - trenutni prijedlog je kombinacija trenutnog Pravilnika i sadašnjeg preslagivanja s jedne strane, iskustva starijih i eminentnijih od mene s druge, te podrobne analize proteklih deset godina s treće strane, odnosno kako su ekipe prosječno prolazile u sljedećem prvenstvu (analiza po svim pozicijama).
Ispalo je da je Pravilnik bio nešto blaža i umjerenija varijanta, ali da analiza dosadašnjeg (tj. praksa) pokazuje da ekipe dosta dobro prolaze u višim ligama nakon što se probiju (i obratno kada ispadaju, nisu baš najbolje u novim ligama).
Mislim da je ovo izglasano (negdje "u sredini") ispalo dobro i uključilo najbolje od svega.
Sad je grupirano u samo dva redka.
Btw. baš smo jučer imali raspravu, čini se da više nisu retci ni reci, nego, eto, redci.
http://pravopis.hr/rjecnik
Inače, samo u dvije riječi - trenutni prijedlog je kombinacija trenutnog Pravilnika i sadašnjeg preslagivanja s jedne strane, iskustva starijih i eminentnijih od mene s druge, te podrobne analize proteklih deset godina s treće strane, odnosno kako su ekipe prosječno prolazile u sljedećem prvenstvu (analiza po svim pozicijama).
Ispalo je da je Pravilnik bio nešto blaža i umjerenija varijanta, ali da analiza dosadašnjeg (tj. praksa) pokazuje da ekipe dosta dobro prolaze u višim ligama nakon što se probiju (i obratno kada ispadaju, nisu baš najbolje u novim ligama).
Mislim da je ovo izglasano (negdje "u sredini") ispalo dobro i uključilo najbolje od svega.
Kratki osvrt na "novi poredak"...
Moram priznati da mi nije baš logično da se nove lige sastavljaju tako "šaroliko".
Primjera radi, nova 4. liga sastoji se, između ostalog, od 12. plasiranog iz 2. lige i prvaka 7. lige.
Svjedoci smo sličnih srazova u zimskom kupu gdje takve "jake" ekipe sa 2 igrača uvjerljivo pobjeđuju slabije.
Nakon početnog
efekta i osvojenog 1. mjesta dođe ti da se zapitaš da li si dovoljno dobar za tako veliki skok.
Ovo govorim pod uvjerom da ekipa ne traži dodatna pojačanja za novu sezonu te da igrači te ekipe nisu debelo iznad nivoa lige u kojoj su do sad igrali. Mislim da je sasvim realna situacija da se u napetoj sezoni (ne 33 boda i broj pobjeda od 100+ u sezoni) jedna ekipa izbori za 1. mjesto. Takovoj ekipi u istom sastavu predstoji grčevita borba za opstanak jer koliko god bio slab u 2. ligi ipak si miljama iznad 7. (nažalost
).
Vjerujem da su podrobne analize ukazale na prednost ovog sistema prelaska u nove lige. Sada je na nama je da se izborimo za što bolju poziciju (kao i svake godine).
Dosta piskaranja, moram na trening jer ne želim ispasti iz lige
Moram priznati da mi nije baš logično da se nove lige sastavljaju tako "šaroliko".
Primjera radi, nova 4. liga sastoji se, između ostalog, od 12. plasiranog iz 2. lige i prvaka 7. lige.
Svjedoci smo sličnih srazova u zimskom kupu gdje takve "jake" ekipe sa 2 igrača uvjerljivo pobjeđuju slabije.
Nakon početnog
Ovo govorim pod uvjerom da ekipa ne traži dodatna pojačanja za novu sezonu te da igrači te ekipe nisu debelo iznad nivoa lige u kojoj su do sad igrali. Mislim da je sasvim realna situacija da se u napetoj sezoni (ne 33 boda i broj pobjeda od 100+ u sezoni) jedna ekipa izbori za 1. mjesto. Takovoj ekipi u istom sastavu predstoji grčevita borba za opstanak jer koliko god bio slab u 2. ligi ipak si miljama iznad 7. (nažalost
Vjerujem da su podrobne analize ukazale na prednost ovog sistema prelaska u nove lige. Sada je na nama je da se izborimo za što bolju poziciju (kao i svake godine).
Dosta piskaranja, moram na trening jer ne želim ispasti iz lige
Odličan primjer, Slick! 
Idem probat na njemu objasnit trnovit put spoznaja i suptilnost zaključaka.
Statistički, za biti u novoj četvrtoj ligi (sa 14 ekipa), prvak sedme lige mora u idućem prvenstvu završiti u prvih 56 momčadi SOKAZ-a (budući da je 4*14 = 56).
Odnosno, dovoljno je da prosječno u ligama s 12 ekipa bude plasiran kao osmi u petoj ligi (jer je 4*12 + 8 = 56).
Statistika dosadašnjih deset godina pokazuje da prvak sedme lige prosječno završava, pazi sad, kao drugi u petoj ligi
tj. u novom grupiranju je to osmi u 4. ligi (taman po sredini).
I mene je jednako začudilo.

Za usporedbu, zadnji iz druge lige prosječno završava kao predzadnji u četvrtoj, što je samo tri pozicije iznad prvaka sedme lige u ovom "spojenom" poretku, pa zato i završe u istom loncu (nova četvrta liga) prema statistici, a i prema završnom prijedlogu (kombinaciji te statistike i Pravilnika).
Idem probat na njemu objasnit trnovit put spoznaja i suptilnost zaključaka.
Statistički, za biti u novoj četvrtoj ligi (sa 14 ekipa), prvak sedme lige mora u idućem prvenstvu završiti u prvih 56 momčadi SOKAZ-a (budući da je 4*14 = 56).
Odnosno, dovoljno je da prosječno u ligama s 12 ekipa bude plasiran kao osmi u petoj ligi (jer je 4*12 + 8 = 56).
Statistika dosadašnjih deset godina pokazuje da prvak sedme lige prosječno završava, pazi sad, kao drugi u petoj ligi
I mene je jednako začudilo.
Za usporedbu, zadnji iz druge lige prosječno završava kao predzadnji u četvrtoj, što je samo tri pozicije iznad prvaka sedme lige u ovom "spojenom" poretku, pa zato i završe u istom loncu (nova četvrta liga) prema statistici, a i prema završnom prijedlogu (kombinaciji te statistike i Pravilnika).
Slažem se s macatom
, za sezonu dvije svi će doći gdje im je mjesto.
Ne bih se previše sjekirao oko toga koja će ekipa doći u koju ligu
, u svakom slučaju čestitam banfićki na osmišljenoj tablici i sistemu prelaska iz dosadašnjih liga u ono što nas čeka od jeseni.
Zna li se već kada bi počelo slijedeće prvenstvo? Oko 15. rujna?
Ne bih se previše sjekirao oko toga koja će ekipa doći u koju ligu
Zna li se već kada bi počelo slijedeće prvenstvo? Oko 15. rujna?
Pa tako se uvijek i radi kada pada na vikend, pauza je jedino kada je sredinom tjedna (čak ni za ponedjeljak i petak nisam siguran).
Kako god bilo, kažem "imali smo sreće", jer će nam ovo biti prva takva sezona, pa time i kritična. Treba izgurati te prijave u kraćem roku
pa onda bolje da je datum ovako relativno kasno ispao. 
Tek 2016. godine Svi sveti padaju na radni dan, a do tada će se sve već više nego uhodati.
Kako god bilo, kažem "imali smo sreće", jer će nam ovo biti prva takva sezona, pa time i kritična. Treba izgurati te prijave u kraćem roku
Tek 2016. godine Svi sveti padaju na radni dan, a do tada će se sve već više nego uhodati.
e sad...
ne znam dal je za ovu temu il da otvaram novu...
kad bude 1va liga imala 14 momcadi, cini mi se daleko premalo da samo zadnja 2 ispadaju...kakav je sa time plan?
glasam da 11ti i 12ti razigravaju sa 3ćim i 4tim iz 2ge lige za ulazak u 1vu, kako je nekad bilo...to bi dalo posebnu draz prvoj i drugoj ligi i na neki nacin smanjilo mozebitno dogovaranje...
sta mislite?
ne znam dal je za ovu temu il da otvaram novu...
kad bude 1va liga imala 14 momcadi, cini mi se daleko premalo da samo zadnja 2 ispadaju...kakav je sa time plan?
glasam da 11ti i 12ti razigravaju sa 3ćim i 4tim iz 2ge lige za ulazak u 1vu, kako je nekad bilo...to bi dalo posebnu draz prvoj i drugoj ligi i na neki nacin smanjilo mozebitno dogovaranje...
sta mislite?
I must not fear. Fear is the mind-killer. Fear is the little death that brings total obliteration. I will face my fear. I will permit it to pass over me and through me. And when it has gone past I will turn my inner eye to see its path. Where the fear has gone there will be nothing. Only I will remain.
Plan je da ispadnu tri.Iceman je napisao/la:kad bude 1va liga imala 14 momcadi, cini mi se daleko premalo da samo zadnja 2 ispadaju...kakav je sa time plan?
Ko što lijepo piše na drugoj stranici, jesi ti to uopće proćito?
Al ideja nije loša, iako bi termin nakon jesenskog prvenstva mogao biti problem, jer 20.12. ti je zlo od ping ponga pred praznike, 1.1. od hrane, a 10.1. od pomanjkanja kisika na nadmorskim visinama Nassfelda i Dvije Alpe