Broj ekipa u ligama..

rasprave o natjecanjima i aktualnostima u SOKAZ-u

Moderatori/ce: Moderatori,Predsjedništvo

Odgovorite
Poruka
Autor/ica
Tomaca
Kontakt:

#61 Post Postao/la Tomaca »

Maestralno osmisljeno i napravljeno :lux:
was once Kemilov suigrač
ib
Site Admin
Kontakt:

#62 Post Postao/la ib »

munja je napisao/la:na prvoj stranici sve super (napokon idemo ligu gore :lux: )
na drugoj mi je cudno da ima max 24 lige a onda pri dnu stupca ispadanje u 25., 26., itd. cak i za ligu dvije iznad zadnje.... tu je potrebna neka iznimka kod pravila ispadanja iz zadnjih liga 3-2-1-1 u nesto drugo (2/1-1-1-1???)
Ma to sam samo raspisao tablicu u teoriji za nešto veći broj liga.
Jasno da će, ovisno o broju liga i sustavu u zadnjoj, kraj biti odrađen "na prste".
Tako da npr. uzmeš ovu tablicu, prekrižiš sve pozicije kojih nema, onda "pomakneš prema gore" sve ove šta su između tih rupa, tako nešto...
:top:
wolf
Kontakt:

#63 Post Postao/la wolf »

Vidjeh to već prije ali sam ti zaboravio dat :s: :s: :s: :zubo:
ib
Site Admin
Kontakt:

#64 Post Postao/la ib »

Evo malo sam suzio prvu tablicu, sva ona silna prazna mjesta od 13. do 19.
Sad je grupirano u samo dva redka. :raspa:

Btw. baš smo jučer imali raspravu, čini se da više nisu retci ni reci, nego, eto, redci.

http://pravopis.hr/rjecnik

Inače, samo u dvije riječi - trenutni prijedlog je kombinacija trenutnog Pravilnika i sadašnjeg preslagivanja s jedne strane, iskustva starijih i eminentnijih od mene s druge, te podrobne analize proteklih deset godina s treće strane, odnosno kako su ekipe prosječno prolazile u sljedećem prvenstvu (analiza po svim pozicijama).

Ispalo je da je Pravilnik bio nešto blaža i umjerenija varijanta, ali da analiza dosadašnjeg (tj. praksa) pokazuje da ekipe dosta dobro prolaze u višim ligama nakon što se probiju (i obratno kada ispadaju, nisu baš najbolje u novim ligama).

Mislim da je ovo izglasano (negdje "u sredini") ispalo dobro i uključilo najbolje od svega. :)
Slick

#65 Post Postao/la Slick »

Kratki osvrt na "novi poredak"...

Moram priznati da mi nije baš logično da se nove lige sastavljaju tako "šaroliko".
Primjera radi, nova 4. liga sastoji se, između ostalog, od 12. plasiranog iz 2. lige i prvaka 7. lige.
Svjedoci smo sličnih srazova u zimskom kupu gdje takve "jake" ekipe sa 2 igrača uvjerljivo pobjeđuju slabije.
Nakon početnog :woohoo: efekta i osvojenog 1. mjesta dođe ti da se zapitaš da li si dovoljno dobar za tako veliki skok.

Ovo govorim pod uvjerom da ekipa ne traži dodatna pojačanja za novu sezonu te da igrači te ekipe nisu debelo iznad nivoa lige u kojoj su do sad igrali. Mislim da je sasvim realna situacija da se u napetoj sezoni (ne 33 boda i broj pobjeda od 100+ u sezoni) jedna ekipa izbori za 1. mjesto. Takovoj ekipi u istom sastavu predstoji grčevita borba za opstanak jer koliko god bio slab u 2. ligi ipak si miljama iznad 7. (nažalost :().

Vjerujem da su podrobne analize ukazale na prednost ovog sistema prelaska u nove lige. Sada je na nama je da se izborimo za što bolju poziciju (kao i svake godine).

Dosta piskaranja, moram na trening jer ne želim ispasti iz lige :zubo:
Izra
Kontakt:

#66 Post Postao/la Izra »

nekako se mora srediti prijelaz, a ako ne bude odrazavo skroz realno stanje, poredak ce se srediti u iducem prvenstvu. :ne zna:
ib
Site Admin
Kontakt:

#67 Post Postao/la ib »

Odličan primjer, Slick! :top:
Idem probat na njemu objasnit trnovit put spoznaja i suptilnost zaključaka. :zubo:

Statistički, za biti u novoj četvrtoj ligi (sa 14 ekipa), prvak sedme lige mora u idućem prvenstvu završiti u prvih 56 momčadi SOKAZ-a (budući da je 4*14 = 56).

Odnosno, dovoljno je da prosječno u ligama s 12 ekipa bude plasiran kao osmi u petoj ligi (jer je 4*12 + 8 = 56).

Statistika dosadašnjih deset godina pokazuje da prvak sedme lige prosječno završava, pazi sad, kao drugi u petoj ligi :eek: :eek: tj. u novom grupiranju je to osmi u 4. ligi (taman po sredini).

I mene je jednako začudilo. :lud: :D

Za usporedbu, zadnji iz druge lige prosječno završava kao predzadnji u četvrtoj, što je samo tri pozicije iznad prvaka sedme lige u ovom "spojenom" poretku, pa zato i završe u istom loncu (nova četvrta liga) prema statistici, a i prema završnom prijedlogu (kombinaciji te statistike i Pravilnika).
Tomaca
Kontakt:

#68 Post Postao/la Tomaca »

odlično napravljeno,kroz dvije sezone će sve sjesti na svoje mjesto
was once Kemilov suigrač
Slick

#69 Post Postao/la Slick »

ib je napisao/la:Statistika dosadašnjih godina pokazuje da prvak sedme lige prosječno završava, pazi sad, kao drugi u petoj ligi :eek: :eek:
Da je ovo milijunsko pitanje, išao bi kući kao siromah, nikad to ne bi pogodio/pretpostavio :rolleyes:
55

#70 Post Postao/la 55 »

Slažem se s macatom :top: , za sezonu dvije svi će doći gdje im je mjesto. :ne zna:
Ne bih se previše sjekirao oko toga koja će ekipa doći u koju ligu :pfff: , u svakom slučaju čestitam banfićki na osmišljenoj tablici i sistemu prelaska iz dosadašnjih liga u ono što nas čeka od jeseni. :s: :s: :s:

Zna li se već kada bi počelo slijedeće prvenstvo? Oko 15. rujna? :zvrko:
ib
Site Admin
Kontakt:

#71 Post Postao/la ib »

Spomenut je 22. rujna kao najizgledniji. Bez pauze za Dan mrtvih (imamo sreće pa je u subotu) to je taman do 19. prosinca.
55

#72 Post Postao/la 55 »

Izvrsno... čak sam i o tome razmišljao... da u tjednu svih svetih odigra tko može (a moglo bi puno ekipa), oni koji ne stignu tada mogu se pokrpati negdje prije ili poslije tog tjedna... :rolleyes: :wow: :bonk:
ib
Site Admin
Kontakt:

#73 Post Postao/la ib »

Pa tako se uvijek i radi kada pada na vikend, pauza je jedino kada je sredinom tjedna (čak ni za ponedjeljak i petak nisam siguran).

Kako god bilo, kažem "imali smo sreće", jer će nam ovo biti prva takva sezona, pa time i kritična. Treba izgurati te prijave u kraćem roku :znoj: pa onda bolje da je datum ovako relativno kasno ispao. :top:

Tek 2016. godine Svi sveti padaju na radni dan, a do tada će se sve već više nego uhodati. :)
Brod

#74 Post Postao/la Brod »

Bravo Banfička! :s:
Ovako na prvo oko izgleda mi odlično! :top:
Ako ti je slaba pamet,moraš imat jaku kičmu!
rogi

#75 Post Postao/la rogi »

Odlična ideja i raspored, ove sezone će mnogima biti povijesna šansa da se pomaknu iz lige! ;)
"Don't wish it was easier, wish you were better" - Jim Rohn
ib
Site Admin
Kontakt:

#76 Post Postao/la ib »

Hvala na pohvalama, a ja se samo moram zahvaliti Stipu :s: na njegovoj volji, idejama i motivaciji, pa tako tablice izgledaju još bolje nego što bi inače. :top:

I naravno Damiru, Štefu i ostatku Predsjedništva na povjerenju u naš rad i odriješenim rukama odmah od početka. :cerek:
55

#77 Post Postao/la 55 »

Svima skupa :s: :s: :s:
Iceman

#78 Post Postao/la Iceman »

e sad...

ne znam dal je za ovu temu il da otvaram novu...

kad bude 1va liga imala 14 momcadi, cini mi se daleko premalo da samo zadnja 2 ispadaju...kakav je sa time plan?

glasam da 11ti i 12ti razigravaju sa 3ćim i 4tim iz 2ge lige za ulazak u 1vu, kako je nekad bilo...to bi dalo posebnu draz prvoj i drugoj ligi i na neki nacin smanjilo mozebitno dogovaranje...

sta mislite?
I must not fear. Fear is the mind-killer. Fear is the little death that brings total obliteration. I will face my fear. I will permit it to pass over me and through me. And when it has gone past I will turn my inner eye to see its path. Where the fear has gone there will be nothing. Only I will remain.
Pale
Kontakt:

#79 Post Postao/la Pale »

Meni zvuči OK prijedlog, makar vjerovatno neću biti u toj situaciji, ali zvuči pošteno :top:
Znam da ništa ne znam, ali... još uvijek više znam od onog koji ne zna da ništa ne zna!

Amerikanci su bijelci koji su natjerali crnce da se bore sa žutima za zemlju koju su uzeli crvenima ;-)
ib
Site Admin
Kontakt:

#80 Post Postao/la ib »

Iceman je napisao/la:kad bude 1va liga imala 14 momcadi, cini mi se daleko premalo da samo zadnja 2 ispadaju...kakav je sa time plan?
Plan je da ispadnu tri.
Ko što lijepo piše na drugoj stranici, jesi ti to uopće proćito? :azdaja:

Al ideja nije loša, iako bi termin nakon jesenskog prvenstva mogao biti problem, jer 20.12. ti je zlo od ping ponga pred praznike, 1.1. od hrane, a 10.1. od pomanjkanja kisika na nadmorskim visinama Nassfelda i Dvije Alpe :D :ne zna:
Odgovorite