NOVI REZULTATI

SOKAZ forum
 <br />SOKAZ forum - Početna<br /> SOKAZ forum

FAQFAQ   PretražnikPretražnik   ČlanstvoČlanstvo   Korisničke grupeKorisničke grupe   RegistracijaRegistracija 
 ProfilProfil   Privatne porukePrivatne poruke   LoginLogin 

Plastične loptice u Sokazu...rezime..

Započnite novu temu   Odgovorite na temu    
SOKAZ forum - Početna
-> Rasprava
Prethodna tema :: Sljedeća tema  
Autor/ica Poruka
Koki

PostPostano: sri svi 10, 2017 11:38 am    Naslov : Plastične loptice u Sokazu...rezime.. Citirajte i odgovorite

Kroz svoju dugu Sokaz karijeru nagledao sam se i osjetio efekte mnogih promjena pravila. Dvobojni reketi, prelazak s 38 mm na 40 mm loptice, promjena serviranja, mali set umjesto veliki...itd..itd. Svaka od ovih promjena utjecala je na igru više ili manje no ovaj kaos s plastičnim lopticama je nadmašio sve.
Teško mi je shvatiti koji je interes, i čiji bi bio, napraviti ovako nešto. Loptice su toliko različite da je očito da jasan standard ne postoji. Iste su nerazumno skupe a pucaju ko kokice. Ima ih šavnih i bešavnih a one se opet grupno ponašaju različito. Postoji nekoliko video klipova na youtubeu na kojima se jednostavno vidi da bačene s jednake visine dvije različite loptice sasvim različito skaču. Kada tome dodamo različiti odnos prema rotaciji kaos je potpun.
Promatrajući svoje partije u ove dvije sezone, kao i partije drugih, razvidno je da je ovaj naš sport sve manje filigranski sport tehničara a sve više igra na silu i snagu. Udarci koji bi nekad s celuloidnom lopticom bili čisto lupetanje s postotkom ubačaja od 5% sada su udarci koji prolaze. Primjetio sam da se čak pojavila "nova" generacija sokazovaca koji su tehniku velikog tenisa prenjeli na stolni tenis i to posve uspješno a to je nekad bilo nezamislivo. Promatrajući profi pingić dolazim do istog zaključka. Finese su puno manje, rotacija sve manje bitna a prolaze igrači koji puno vremena provode u teretani.
E sada... što bi možda mi mogli napraviti da ovo ima smisla? Mislim da nebi bio problem da se na neki način standardizira s kojim lopticama se igraju mečevi. Dali bi se odlučili na vrstu loptice (šavne-bešavne) ili na proizvođača je drugo pitanje. Ovako ideš na gostovanje i ako neznaš s kojim se lopticama igra imaš veliki problem. Mislim ..ja sam za svako pravilo koje favorizira boljega a ovo s lopticama dovede ponekad do toga da u gostovanjima možeš ispasti smiješan. Profići ipak znaju s kojim lopticama se igra neki turnir unaprijed. To pomaže...
Ima li volje da se u tom smislu napravi nešto?

Zadnja promjena: Koki; sri svi 10, 2017 3:59 pm; ukupno mijenjano 2 put/a.
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail Posjetite Web stranice
trnac

PostPostano: sri svi 10, 2017 12:03 pm    Naslov : Plastične loptice u Sokazu...rezime.. Citirajte i odgovorite

Kod dogovaranja tekme treba pitati s kojom lopticom će se igrati.
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail
Pale

PostPostano: sri svi 10, 2017 12:33 pm    Naslov : Plastične loptice u Sokazu...rezime.. Citirajte i odgovorite

Kod prijave ekipe za jesensko prvenstvo navesti lopticu s kojom se igraju domaćinski mečevi. I uz sve info u biltenu izađe i vrsta loptice.

Amerikanci su bijelci koji su natjerali crnce da se bore sa žutima za zemlju koju su uzeli crvenima ;-)
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail Posjetite Web stranice
trnac

PostPostano: sri svi 10, 2017 12:48 pm    Naslov : Plastične loptice u Sokazu...rezime.. Citirajte i odgovorite

Smatram da bi to bilo ipak previše jer bi u tom slučaju navedena loptica bila obavezujuća, a s time bi se morao dopunjavati i Pravilnik.

Po mojem mišljenju loptica bi morala ostati u domeni fair playa odnosno da domaćin kod ugovaranja termina točno navede model loptice s kojom će se igrati meč.

Druga solucija je da voditelj lige prije početka sezone kontaktira kapetane i prikupi podatke te ih objavi na forumu i/ili pošalje SMS-om kapetanima. To bi bilo još i bolje jer unaprijed znaš šta te čeka. Zubo
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail
Koki

PostPostano: sri svi 10, 2017 1:50 pm    Naslov : Plastične loptice u Sokazu...rezime.. Citirajte i odgovorite

ikota~sova (napisa):
Kod prijave ekipe za jesensko prvenstvo navesti lopticu s kojom se igraju domaćinski mečevi. I uz sve info u biltenu izađe i vrsta loptice.

Mislim da je ovo razumno i realno. Na razini ekipe treba donjeti odluku s kojom lopticom se igra i to javno objaviti. U ovim odnosima bi ionako trebalo nabaviti loptice s kojima igraju i ostale ekipe zbog prilagodbe.
Bi možda bilo mudro ograničiti se na ili šavne-bešavne?
Koki

PostPostano: sri svi 10, 2017 1:55 pm    Naslov : Plastične loptice u Sokazu...rezime.. Citirajte i odgovorite

trnac (napisa):
Kod dogovaranja tekme treba pitati s kojom lopticom će se igrati.

Moš pitat, ali kako nije definirano pravilima da se taj podatak mora dati, večina šuti...
Dinko Š.

PostPostano: sri svi 10, 2017 2:09 pm    Naslov : Plastične loptice u Sokazu...rezime.. Citirajte i odgovorite

Nama, u dvoznamenkastim ligama, uglavnom je svejedno s kojim se lopticama igra. Inače, na Zagreb openu se pojavila najnovija generacija loptica.
Najjednostavnije rješenje je da onaj tko želi igrati sa svojim lopticama takve i donese na meč u goste. Ne vjerujem da bi mu itko to zabranio. Domaćin će biti sretan da ne troši svoje.
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku
TypeR

PostPostano: sri svi 10, 2017 2:30 pm    Naslov : Plastične loptice u Sokazu...rezime.. Citirajte i odgovorite

Aha, kak da ne.
Počni vjerovat da bi.

Ontopic:
Nekako se nadam da će se ova najnovija generacija loptica (ABS) "standardizirat"(iako nisam prezadovoljan njome), odnosno da neće biti "sto" vrsta loptica i prevelikih razlika od proizvođača do proizvođača, pa će se time smanjit iznenađenja na gostovanjima.
Ne znam, al da mi protivnici i najave s kojom lopticom će se igrat, ne bi mi to puno pomoglo ako ta loptica ne odgovara mojoj igri. Jednostavno ne planiram svaki tjedan trenirat s drugom vrstom loptice.
[Vrh]
Dinko Š.

PostPostano: sri svi 10, 2017 3:30 pm    Naslov : Plastične loptice u Sokazu...rezime.. Citirajte i odgovorite

S obzirom da si do sada natukao 12 poraza, ne vjerujem da ima loptice koja ti 100% odgovara.
[Vrh]
TypeR

PostPostano: čet svi 11, 2017 7:45 am    Naslov : Plastične loptice u Sokazu...rezime.. Citirajte i odgovorite

Ima.
Ona s kojom smo igrali protiv Ady Endre III
[Vrh]
Drogi

PostPostano: čet svi 11, 2017 10:21 am    Naslov : Plastične loptice u Sokazu...rezime.. Citirajte i odgovorite

Nek ove ABS loptice malo budu svijetlije boje i malo nek poprave odskok i to je to imamo jebene loptice Smile
[Vrh]
ib
Site Admin

PostPostano: čet svi 11, 2017 10:26 am    Naslov : Plastične loptice u Sokazu...rezime.. Citirajte i odgovorite

Navodno jako uspore i zakoče u letu.

[Vrh]
Dinko Š.

PostPostano: čet svi 11, 2017 10:29 am    Naslov : Plastične loptice u Sokazu...rezime.. Citirajte i odgovorite

I naprave jedan salto.
[Vrh]
domac101

PostPostano: čet svi 11, 2017 10:29 am    Naslov : Plastične loptice u Sokazu...rezime.. Citirajte i odgovorite

Udare u travu i vrte se kontra.

Čudne neke loptice.
Dinko Š.

PostPostano: čet svi 11, 2017 10:36 am    Naslov : Plastične loptice u Sokazu...rezime.. Citirajte i odgovorite

Možda s njima uspijem koga i pobijediti?
[Vrh]
Žugec

PostPostano: uto kol 29, 2017 5:56 am    Naslov : Plastične loptice u Sokazu...rezime.. Citirajte i odgovorite

Koki (napisa):
Kroz svoju dugu Sokaz karijeru nagledao sam se i osjetio efekte mnogih promjena pravila. Dvobojni reketi, prelazak s 38 mm na 40 mm loptice, promjena serviranja, mali set umjesto veliki...itd..itd. Svaka od ovih promjena utjecala je na igru više ili manje no ovaj kaos s plastičnim lopticama je nadmašio sve.
Teško mi je shvatiti koji je interes, i čiji bi bio, napraviti ovako nešto. Loptice su toliko različite da je očito da jasan standard ne postoji. Iste su nerazumno skupe a pucaju ko kokice. Ima ih šavnih i bešavnih a one se opet grupno ponašaju različito. Postoji nekoliko video klipova na youtubeu na kojima se jednostavno vidi da bačene s jednake visine dvije različite loptice sasvim različito skaču. Kada tome dodamo različiti odnos prema rotaciji kaos je potpun.
//
Ima li volje da se u tom smislu napravi nešto?

S ovim se slažem potpuno!

Da li stvarno nije dovoljno ograničiti se na 3 zvjezdice? Ili baš mora biti ona sa vlastitim sanitarnim čvorom? I bazenom...
Do neke lige, a od npr. 5. propišite i boju žniranci ak baš hočete.
Ili nas razgraničite na prdonje i one koji će to tek postati.

Vratimo se na IDEALke
[Vrh]
Prethodni postovi:   
Započnite novu temu   Odgovorite na temu    
SOKAZ forum - Početna
-> Rasprava
Vremenska zona: GMT + 01:00.
Stranica 1 / 1.

Forum(o)Bir:  
Ne možete otvarati nove teme.
Ne možete odgovarati na postove.
Ne možete uređivati Vaše postove.
Ne možete izbrisati Vaše postove.
Ne možete glasovati u anketama.