| Prethodna tema :: Sljedeća tema |
| Autor/ica |
Poruka |
Koki
Pridružen/a: 14. 05. 2008. (20:30:40) Postovi: 1441 Lokacija: Zagreb
|
Postano: sri svi 10, 2017 11:38 am Naslov
: Plastične loptice u Sokazu...rezime.. |
|
|
Kroz svoju dugu Sokaz karijeru nagledao sam se i osjetio efekte mnogih promjena pravila. Dvobojni reketi, prelazak s 38 mm na 40 mm loptice, promjena serviranja, mali set umjesto veliki...itd..itd. Svaka od ovih promjena utjecala je na igru više ili manje no ovaj kaos s plastičnim lopticama je nadmašio sve.
Teško mi je shvatiti koji je interes, i čiji bi bio, napraviti ovako nešto. Loptice su toliko različite da je očito da jasan standard ne postoji. Iste su nerazumno skupe a pucaju ko kokice. Ima ih šavnih i bešavnih a one se opet grupno ponašaju različito. Postoji nekoliko video klipova na youtubeu na kojima se jednostavno vidi da bačene s jednake visine dvije različite loptice sasvim različito skaču. Kada tome dodamo različiti odnos prema rotaciji kaos je potpun.
Promatrajući svoje partije u ove dvije sezone, kao i partije drugih, razvidno je da je ovaj naš sport sve manje filigranski sport tehničara a sve više igra na silu i snagu. Udarci koji bi nekad s celuloidnom lopticom bili čisto lupetanje s postotkom ubačaja od 5% sada su udarci koji prolaze. Primjetio sam da se čak pojavila "nova" generacija sokazovaca koji su tehniku velikog tenisa prenjeli na stolni tenis i to posve uspješno a to je nekad bilo nezamislivo. Promatrajući profi pingić dolazim do istog zaključka. Finese su puno manje, rotacija sve manje bitna a prolaze igrači koji puno vremena provode u teretani.
E sada... što bi možda mi mogli napraviti da ovo ima smisla? Mislim da nebi bio problem da se na neki način standardizira s kojim lopticama se igraju mečevi. Dali bi se odlučili na vrstu loptice (šavne-bešavne) ili na proizvođača je drugo pitanje. Ovako ideš na gostovanje i ako neznaš s kojim se lopticama igra imaš veliki problem. Mislim ..ja sam za svako pravilo koje favorizira boljega a ovo s lopticama dovede ponekad do toga da u gostovanjima možeš ispasti smiješan. Profići ipak znaju s kojim lopticama se igra neki turnir unaprijed. To pomaže...
Ima li volje da se u tom smislu napravi nešto? _________________ www.sound-news.net
www.zvucne-novosti.hr
Zadnja promjena: Koki; sri svi 10, 2017 3:59 pm; ukupno mijenjano 2 put/a. |
|
| [Vrh]
|
|
 |
trnac
|
Postano: sri svi 10, 2017 12:03 pm Naslov
|
|
| Kod dogovaranja tekme treba pitati s kojom lopticom će se igrati. |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Pale
Pridružen/a: 15. 10. 2010. (13:28:23) Postovi: 2920 Lokacija: Tumarina jazbina "TOZ"
|
Postano: sri svi 10, 2017 12:33 pm Naslov
|
|
Kod prijave ekipe za jesensko prvenstvo navesti lopticu s kojom se igraju domaćinski mečevi. I uz sve info u biltenu izađe i vrsta loptice. _________________ Znam da ništa ne znam, ali... još uvijek više znam od onog koji ne zna da ništa ne zna!
Amerikanci su bijelci koji su natjerali crnce da se bore sa žutima za zemlju koju su uzeli crvenima ;-) |
|
| [Vrh]
|
|
 |
trnac
|
Postano: sri svi 10, 2017 12:48 pm Naslov
|
|
Smatram da bi to bilo ipak previše jer bi u tom slučaju navedena loptica bila obavezujuća, a s time bi se morao dopunjavati i Pravilnik.
Po mojem mišljenju loptica bi morala ostati u domeni fair playa odnosno da domaćin kod ugovaranja termina točno navede model loptice s kojom će se igrati meč.
Druga solucija je da voditelj lige prije početka sezone kontaktira kapetane i prikupi podatke te ih objavi na forumu i/ili pošalje SMS-om kapetanima. To bi bilo još i bolje jer unaprijed znaš šta te čeka.  |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Koki
|
Postano: sri svi 10, 2017 1:50 pm Naslov
|
|
| ikota~sova (napisa): | | Kod prijave ekipe za jesensko prvenstvo navesti lopticu s kojom se igraju domaćinski mečevi. I uz sve info u biltenu izađe i vrsta loptice. |
Mislim da je ovo razumno i realno. Na razini ekipe treba donjeti odluku s kojom lopticom se igra i to javno objaviti. U ovim odnosima bi ionako trebalo nabaviti loptice s kojima igraju i ostale ekipe zbog prilagodbe.
Bi možda bilo mudro ograničiti se na ili šavne-bešavne? _________________ www.sound-news.net
www.zvucne-novosti.hr |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Koki
|
Postano: sri svi 10, 2017 1:55 pm Naslov
|
|
| trnac (napisa): | | Kod dogovaranja tekme treba pitati s kojom lopticom će se igrati. |
Moš pitat, ali kako nije definirano pravilima da se taj podatak mora dati, večina šuti... _________________ www.sound-news.net
www.zvucne-novosti.hr |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Dinko Š.
|
Postano: sri svi 10, 2017 2:09 pm Naslov
|
|
Nama, u dvoznamenkastim ligama, uglavnom je svejedno s kojim se lopticama igra. Inače, na Zagreb openu se pojavila najnovija generacija loptica.
Najjednostavnije rješenje je da onaj tko želi igrati sa svojim lopticama takve i donese na meč u goste. Ne vjerujem da bi mu itko to zabranio. Domaćin će biti sretan da ne troši svoje. |
|
| [Vrh]
|
|
 |
TypeR
Pridružen/a: 19. 11. 2014. (15:43:02) Postovi: 329 Lokacija: Sesvete
|
Postano: sri svi 10, 2017 2:30 pm Naslov
|
|
Aha, kak da ne.
Počni vjerovat da bi.
Ontopic:
Nekako se nadam da će se ova najnovija generacija loptica (ABS) "standardizirat"(iako nisam prezadovoljan njome), odnosno da neće biti "sto" vrsta loptica i prevelikih razlika od proizvođača do proizvođača, pa će se time smanjit iznenađenja na gostovanjima.
Ne znam, al da mi protivnici i najave s kojom lopticom će se igrat, ne bi mi to puno pomoglo ako ta loptica ne odgovara mojoj igri. Jednostavno ne planiram svaki tjedan trenirat s drugom vrstom loptice. _________________ Butterfly Innerforce ALC
FH: Butterfly Tenergy 05 FX
BH: Butterfly Tenergy 05 FX |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Dinko Š.
|
Postano: sri svi 10, 2017 3:30 pm Naslov
|
|
| S obzirom da si do sada natukao 12 poraza, ne vjerujem da ima loptice koja ti 100% odgovara. |
|
| [Vrh]
|
|
 |
TypeR
Pridružen/a: 19. 11. 2014. (15:43:02) Postovi: 329 Lokacija: Sesvete
|
Postano: čet svi 11, 2017 7:45 am Naslov
|
|
Ima.
Ona s kojom smo igrali protiv Ady Endre III _________________ Butterfly Innerforce ALC
FH: Butterfly Tenergy 05 FX
BH: Butterfly Tenergy 05 FX |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Drogi
|
Postano: čet svi 11, 2017 10:21 am Naslov
|
|
Nek ove ABS loptice malo budu svijetlije boje i malo nek poprave odskok i to je to imamo jebene loptice  |
|
| [Vrh]
|
|
 |
ib Site Admin
Pridružen/a: 12. 05. 2005. (22:23:20) Postovi: 5220 Lokacija: Utrine
|
Postano: čet svi 11, 2017 10:26 am Naslov
|
|
Navodno jako uspore i zakoče u letu.
 |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Dinko Š.
|
Postano: čet svi 11, 2017 10:29 am Naslov
|
|
| I naprave jedan salto. |
|
| [Vrh]
|
|
 |
domac101
|
Postano: čet svi 11, 2017 10:29 am Naslov
|
|
Udare u travu i vrte se kontra.
Čudne neke loptice. _________________ Jednom stolnopenisač, uvijek stolnopenisač |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Dinko Š.
|
Postano: čet svi 11, 2017 10:36 am Naslov
|
|
| Možda s njima uspijem koga i pobijediti? |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Žugec
Pridružen/a: 06. 05. 2008. (19:51:49) Postovi: 366 Lokacija: Gajničanec
|
Postano: uto kol 29, 2017 5:56 am Naslov
|
|
| Koki (napisa): | Kroz svoju dugu Sokaz karijeru nagledao sam se i osjetio efekte mnogih promjena pravila. Dvobojni reketi, prelazak s 38 mm na 40 mm loptice, promjena serviranja, mali set umjesto veliki...itd..itd. Svaka od ovih promjena utjecala je na igru više ili manje no ovaj kaos s plastičnim lopticama je nadmašio sve.
Teško mi je shvatiti koji je interes, i čiji bi bio, napraviti ovako nešto. Loptice su toliko različite da je očito da jasan standard ne postoji. Iste su nerazumno skupe a pucaju ko kokice. Ima ih šavnih i bešavnih a one se opet grupno ponašaju različito. Postoji nekoliko video klipova na youtubeu na kojima se jednostavno vidi da bačene s jednake visine dvije različite loptice sasvim različito skaču. Kada tome dodamo različiti odnos prema rotaciji kaos je potpun.
//
Ima li volje da se u tom smislu napravi nešto? |
S ovim se slažem potpuno!
Da li stvarno nije dovoljno ograničiti se na 3 zvjezdice? Ili baš mora biti ona sa vlastitim sanitarnim čvorom? I bazenom...
Do neke lige, a od npr. 5. propišite i boju žniranci ak baš hočete.
Ili nas razgraničite na prdonje i one koji će to tek postati.
Vratimo se na IDEALke |
|
| [Vrh]
|
|
 |
|
|