SOKAZ forum
6. Čulo Ljiga proljeće 2020.
Moderatori/ce: Moderatori,Predsjedništvo
Samo ti prcaj...
Spremi si onu moju poruku. Da ćeš kad tad doći na nju je neminovno...pitanje je jedino kada..
Spremi si onu moju poruku. Da ćeš kad tad doći na nju je neminovno...pitanje je jedino kada..
E da, zaboravio sam reći da sam protiv Novaka imao 6-4 u 5. setu,
pa sam do kraja uspio promašiti 3 (tri) svoje serve i ostao na 7
Činjenica da se serve promašuju (nitko te na to ne tjera, nemaš pritisak protivničkog udarca nego sam biraš šta ćeš servirati) zbog :
-nedostatka treniranja servisa
-nepotrebnog riskiranja s kompliciranim servama
-povećanog umora
-žurbe
-pada koncentracije
-ili ako si jednostavno.......glup
Moji hendikepi :
-oba operirana koljena
-53 godine (po Kokiju duboka starost, bez ikakvih refleksa)
-samo 50 kila viška
-dioptrija na oba oka -2.5
-krećem se (ipak) bez staračke hodalice ili štapa
Jebote, dobro da ne igram 16. a ne 6. Ljigu i da mogu bilo koga dobiti
pa sam do kraja uspio promašiti 3 (tri) svoje serve i ostao na 7
Činjenica da se serve promašuju (nitko te na to ne tjera, nemaš pritisak protivničkog udarca nego sam biraš šta ćeš servirati) zbog :
-povećanog umora
-žurbe
-pada koncentracije
Moji hendikepi :
-oba operirana koljena
-53 godine (po Kokiju duboka starost, bez ikakvih refleksa)
-samo 50 kila viška
-dioptrija na oba oka -2.5
-krećem se (ipak) bez staračke hodalice ili štapa
Zadnja izmjena: Guga, dana/u čet ožu 12, 2020 1:04 pm, ukupno mijenjano 2 puta.
The Only Way Is Up...rutinski
Guga bilo je ovo malo iznenađenje, poznato je da su gosti malo slabiji sa materijalom, ali sam mislio da će ih rezultat iz prva dva kola potaknutt da nastave s pobjedničkim nizom. Bio si u pravu svakoj ekipi će u gostima biti teže.
Vjerujem da će mojim prijateljima iz Gajca isto tako biti danas, a onda drugi tjedan teško i neugodno gostovanje u Pesci koja je doma puno jača nego u gostima. Gledajući rezultate ovog kola, sve je to tu negdje, jedino nije realan visok poraz Pesce..(tolko velik)
Još je samo Raguž ostao kandidat koji bi mogao bit sam na vrhu bez i jednog poraza u ova 3 kola, što daje za pravo ono kaj sam rekao.
Liga je slabija nego prošle sezone (nema Zabe- Granta) ali je liga puno puno izjednačenija što je i zanimljivije.
Bit će jako zanimljiva i borba za opastanak, jer koja god ekipa da ispadne to nije uopće slaba ekipa....
Vjerujem da će mojim prijateljima iz Gajca isto tako biti danas, a onda drugi tjedan teško i neugodno gostovanje u Pesci koja je doma puno jača nego u gostima. Gledajući rezultate ovog kola, sve je to tu negdje, jedino nije realan visok poraz Pesce..(tolko velik)
Još je samo Raguž ostao kandidat koji bi mogao bit sam na vrhu bez i jednog poraza u ova 3 kola, što daje za pravo ono kaj sam rekao.
Liga je slabija nego prošle sezone (nema Zabe- Granta) ali je liga puno puno izjednačenija što je i zanimljivije.
Bit će jako zanimljiva i borba za opastanak, jer koja god ekipa da ispadne to nije uopće slaba ekipa....
Želiš mi reći da zbog "nedostatka treniranja servisa" promašiš 3 serve kod 6-4 u 5. setu? To želiš uvjeriti sebe ili ostale?Guga je napisao/la:E da, zaboravio sam reći da sam protiv Novaka imao 6-4 u 5. setu,
pa sam do kraja uspio promašiti 3 (tri) svoje serve i ostao na 7![]()
![]()
![]()
-povećanog umora
-žurbe
-pada koncentracije
Pa što ih nisi promašivao kod 2-2 u 1. setu?
Janša i ja smo mogu reći - izvrstan par
On ni sam nije znao šta može očekivati od mene u paru, ali sada je vidio (i sam je to priznao) da se prevario u procjeni.
Ja mogu reći da sada prvi puta, od svih partnera s kojima sam igrao parove imam suigrača čija mi filozofija i način igre za parove jaaaako odgovara.
Ima odličan blok, ne srlja, travom šalje nezgodne i neočekivane loptice, odlično se kreće...
Uglavnom, ima nešto u igri što ja nisam recimo nikako uspio objasniti Bradi
(iako je on odličan singl igrač
) da nije poanta kada igramo par da on odmah divljački udari prvu lopticu, a ja u tom trenutku stojim na sasvim krivom mjestu, totalno nespreman za idući udarac,
kao na......streljani.
Jebi ga, neki igrači su bolji u singlu, a neki bolji u igri parova jer to jednostavno - nije ista igra.
Fenomenalan primjer za to je recimo Vjeverko koji je
prosječan ili ispodprosječan singl igrač 6.- 8. Ljige Sokaza
ali je zato u parovima - zubata zvijer ili ubojica neobrijanog dječjeg lica
Zašto ?
Kao što sam već rekao, igra parova je drugi sport u usporedbi sa singl partijama jer :
-obojica morate "graditi poen"
-kada primaš servu ZNAŠ gdje će ti protivnik servirati
(dobar primjer je bio jučer kada me je Ivan "ubio servama" jer nisam znao dali će serva biti na FH, BH, u trbuh, kratka, duga...a u parovima mi nije mogao apsolutno ništa sa servom jer sam se namjestio i samo čekao da dođe njegova loptica)
-imaš daleko više vremena (ako tvoj suigrač prati gdje si ti, pa recimo plasira lopticu na nezgodno mjesto i da ti vremena da dođeš na bolju poziciju)
-protivnici osim dobrih udaraca moraju imati međusobno kvalitetno kretanje i pokrivanje prostora jer u suprotnom smetaju jedan drugome
-po meni nije najjači par sa dva jaka napadača jer oni u poenu "ne rade jedan za drugoga" i to je bio odličan primjer u jučerašnjim parovima kada su oni imali dva odlična napadača, a mi jednog odličnog lukavog blokera travom (Janša) i mene koji sam držao lopticu i čekao pravu da ju pljusnem (uglavnom BH-dom, ali bilo ih je i FH-ndom)
I tako je Vjeverko izrazito kvalitetan igrač parova zato jer je :
-ljevak
-krakat pa lako pokrije svoju stranu stola
-stari je zlikovac, izuzetno zloban (po Kokijevoj procjeni godišta) i premazan svim mastima
-osnovna vodilja u igri parova mu je da iznervira, ponizi, prevari i izigra protivnika
-želi protivnika uloviti na krivoj nozi, u raskoraku, disbalansu, nekomfornoj poziciji za odigravanje idućeg udarca....jednostavno - zajebati ga jer mu je to u igračkoj prirodi i neizmjerno uživa u takvim poenima nakon kojih je blizu ekstaze-svršavanja u navučene hlaćice do iznad pupka, a dobar pogođeni spin mu znači daleeeesko manje
-filozofija igre parova se svodi na to da je glavni cilj
OMOGUČITI SVOM PARTNERU DA DOBIJE IDUĆU LOPTICU LAKŠU ZA ODIGRATI NEGO ŠTO SI JE IMAO TI a to nećeš nužno postići ako pogodiš udarac punom snagom
jer ako već ideš na takav udarac, to mora biti winner i ne smije nakon toga biti igre...znači treba čekati pravu lopticu.
-Vjeverko izvrsno servira "iz ruke" a kada mu protivnik prigovori na to, mrtav-hladan odgovori : a kak da serviram, iz noge ?
-ima izvrsno utreniran servis kada iz potpuno jednakog pokreta šalje flah ili rezanu servu
-odlično vraća tuđe serve kada se može (kao i ja) "ukopati i čekati" jer zna u parovima gdje ta serva dolazi
-jedan je od najjačih likova u Sokazu "u spiki" i ako uđete s njim u tu vrstu borbe, šanse su vam ko teletu kod mesara
-kada igra s kvalitetnim suigračem (kao sada s Draganicom) "narastu mu krila" i izvlači najbolje udarce iz sebe
-mnogi igrači koji za sebe misle da su lukavi, u igri parova protiv njega su brutalno spušteni na zemlju, pa su morali priznati i da od lukavih ima....lukavijih
Kvalitetan i premazan igrač parova : lukav - lukaviji - Vjeverko

On ni sam nije znao šta može očekivati od mene u paru, ali sada je vidio (i sam je to priznao) da se prevario u procjeni.
Ja mogu reći da sada prvi puta, od svih partnera s kojima sam igrao parove imam suigrača čija mi filozofija i način igre za parove jaaaako odgovara.
Ima odličan blok, ne srlja, travom šalje nezgodne i neočekivane loptice, odlično se kreće...
Uglavnom, ima nešto u igri što ja nisam recimo nikako uspio objasniti Bradi
(iako je on odličan singl igrač
kao na......streljani.
Jebi ga, neki igrači su bolji u singlu, a neki bolji u igri parova jer to jednostavno - nije ista igra.
Fenomenalan primjer za to je recimo Vjeverko koji je
prosječan ili ispodprosječan singl igrač 6.- 8. Ljige Sokaza
ali je zato u parovima - zubata zvijer ili ubojica neobrijanog dječjeg lica
Zašto ?
Kao što sam već rekao, igra parova je drugi sport u usporedbi sa singl partijama jer :
-obojica morate "graditi poen"
-kada primaš servu ZNAŠ gdje će ti protivnik servirati
(dobar primjer je bio jučer kada me je Ivan "ubio servama" jer nisam znao dali će serva biti na FH, BH, u trbuh, kratka, duga...a u parovima mi nije mogao apsolutno ništa sa servom jer sam se namjestio i samo čekao da dođe njegova loptica)
-imaš daleko više vremena (ako tvoj suigrač prati gdje si ti, pa recimo plasira lopticu na nezgodno mjesto i da ti vremena da dođeš na bolju poziciju)
-protivnici osim dobrih udaraca moraju imati međusobno kvalitetno kretanje i pokrivanje prostora jer u suprotnom smetaju jedan drugome
-po meni nije najjači par sa dva jaka napadača jer oni u poenu "ne rade jedan za drugoga" i to je bio odličan primjer u jučerašnjim parovima kada su oni imali dva odlična napadača, a mi jednog odličnog lukavog blokera travom (Janša) i mene koji sam držao lopticu i čekao pravu da ju pljusnem (uglavnom BH-dom, ali bilo ih je i FH-ndom)
I tako je Vjeverko izrazito kvalitetan igrač parova zato jer je :
-ljevak
-krakat pa lako pokrije svoju stranu stola
-stari je zlikovac, izuzetno zloban (po Kokijevoj procjeni godišta) i premazan svim mastima
-osnovna vodilja u igri parova mu je da iznervira, ponizi, prevari i izigra protivnika
-želi protivnika uloviti na krivoj nozi, u raskoraku, disbalansu, nekomfornoj poziciji za odigravanje idućeg udarca....jednostavno - zajebati ga jer mu je to u igračkoj prirodi i neizmjerno uživa u takvim poenima nakon kojih je blizu ekstaze-svršavanja u navučene hlaćice do iznad pupka, a dobar pogođeni spin mu znači daleeeesko manje
-filozofija igre parova se svodi na to da je glavni cilj
OMOGUČITI SVOM PARTNERU DA DOBIJE IDUĆU LOPTICU LAKŠU ZA ODIGRATI NEGO ŠTO SI JE IMAO TI a to nećeš nužno postići ako pogodiš udarac punom snagom
jer ako već ideš na takav udarac, to mora biti winner i ne smije nakon toga biti igre...znači treba čekati pravu lopticu.
-Vjeverko izvrsno servira "iz ruke" a kada mu protivnik prigovori na to, mrtav-hladan odgovori : a kak da serviram, iz noge ?
-ima izvrsno utreniran servis kada iz potpuno jednakog pokreta šalje flah ili rezanu servu
-odlično vraća tuđe serve kada se može (kao i ja) "ukopati i čekati" jer zna u parovima gdje ta serva dolazi
-jedan je od najjačih likova u Sokazu "u spiki" i ako uđete s njim u tu vrstu borbe, šanse su vam ko teletu kod mesara
-kada igra s kvalitetnim suigračem (kao sada s Draganicom) "narastu mu krila" i izvlači najbolje udarce iz sebe
-mnogi igrači koji za sebe misle da su lukavi, u igri parova protiv njega su brutalno spušteni na zemlju, pa su morali priznati i da od lukavih ima....lukavijih
Kvalitetan i premazan igrač parova : lukav - lukaviji - Vjeverko
Zadnja izmjena: Guga, dana/u čet ožu 12, 2020 3:57 pm, ukupno mijenjano 10 puta.
Umor, žurba, pad koncentracije, nepotreban rizik, glup......Koki je napisao/la:Želiš mi reći da zbog "nedostatka treniranja servisa" promašiš 3 serve kod 6-4 u 5. setu? To želiš uvjeriti sebe ili ostale?Guga je napisao/la:E da, zaboravio sam reći da sam protiv Novaka imao 6-4 u 5. setu,
pa sam do kraja uspio promašiti 3 (tri) svoje serve i ostao na 7![]()
![]()
![]()
-povećanog umora
-žurbe
-pada koncentracije
Pa što ih nisi promašivao kod 2-2 u 1. setu?
I meni jako smrdi na strah u presudnim trenucima!!! 
Meni je to nepoznata riječ i pojam

ali šta vrijedi kada trenutni rezultati pokazuju drukčije.
ali šta vrijedi kada trenutni rezultati pokazuju drukčije.
Ma ne...dečko ne...
Fulao si tri serve od prekomjerne hrabrosti..
Fulao si tri serve od prekomjerne hrabrosti..
Baš to...suluda hrabrost i brzopletost.
Htio sam ga zajebati pa sam probao odservirati nešto što uopće nisam do tada servirao.
I......ode meč

Htio sam ga zajebati pa sam probao odservirati nešto što uopće nisam do tada servirao.
I......ode meč
Zadnja izmjena: Guga, dana/u čet ožu 12, 2020 3:35 pm, ukupno mijenjano 1 put.
Ma ljudi u zabludi ste...
Zar niste mogli ništa izčitati iz njegove konstatacije da ja nosim hlaćice navučene preko pupka?
Njega naviše jebe što mu je pupak došao preko nogavica.
Zar niste mogli ništa izčitati iz njegove konstatacije da ja nosim hlaćice navučene preko pupka?
Njega naviše jebe što mu je pupak došao preko nogavica.
Ja te hvalim kako dobro igraš parove, a ti meni tako

Pa i ja tebe hvalim. kakav je to "muž" ak nema bar prek 100 kil?
Jedna zanimljivost.. Imam 2 poraza i to 5 set 10-6 i 11-10 za mene i oba izgubim 13-11. Marin Cilic
Sigurno budeš imao mirnu noć ispunjenu lijepim snovima