ZIMSKI KUP - logika postavljanja nositelja

rasprave o natjecanjima i aktualnostima u SOKAZ-u

Moderatori/ce: Moderatori,Predsjedništvo

Odgovorite
Poruka
Autor/ica
Burke

ZIMSKI KUP - logika postavljanja nositelja

#1 Post Postao/la Burke »

Zanima me sljedeća stvar: Na koji se način postavljaju nositelji zimskog kupa? :?: :?:

Po onome što se vidi, gledaju se rezultati prošlogodišnjeg kupa, ali to mi nekako nije logično (ni realno) jer te ekipe nakon godinu dana uopće ne moraju imati nikakve rezultate, a i potpuno drugačiji sastav igrača (odlasci, dolasci, fuzije i sl.).
S druge strane, kontradiktorno tome je da je ekipa HSTK Ban Keglević postavljena za nositelja (gdje objektivno i pripada), a u prošlogodišnjem kupu je nije bilo nigdje :eek:

Što se tu na kraju gleda?
Po meni bi bilo pošteno da potoji neko pravilo: da se gledaju ili samo rezultati prošlogodišnjeg kupa ili samo rezultati lige iz protekle sezone ili samo statistički ranking ekipa, a ovako ovo izgleda kao neki "čušpajz mix" :wow:

Može li netko od kompetentnih to pojasniti da opet ne bi bilo priča o nekakvim teorijama zavjere, a na prvi pogled moglo bi tako djelovati! :rolleyes:
ib
Site Admin
Kontakt:

Re: ZIMSKI KUP - logika postavljanja nositelja

#2 Post Postao/la ib »

Burke je napisao/la:nekakvim teorijama zavjere, a na prvi pogled moglo bi tako djelovati! :rolleyes:
Nismo ih odavno imali! :tulum: Sretna nova! :lux:

Pravilo, otkad ga ja znam je: prva četri nositelja su lanjski polufinalisti, ostalo se spušta po plasmanima ovog prvenstva.

Od prošlogodišnjih polufinalista (Trans Agram, Gorica, Povratnici, Srki) za Zimski kup se nije prijavila ekipa Butterfly-V.G., tako da je za četvrtog nositelja postavljena prva sljedeća ekipa iz prvenstva, a to je, jasno, drugoplasirani HSK Ban Keglević I.

Možemo sada razglabati jel pravilo dobro ili nije (možda da nazovemo Najmana i pitamo kad Dado dolazi i kad će Bruno bit spreman igrat, pa ovisno o odgovoru odlučimo jel primjereno da su u tri nositelja? :rolleyes:), gdje piše ili ne piše, ali je činjenica da se sve ove godine radilo tako, pa se ne radi o toploj vodi.
To ti je sve jedna Velika Zavjera koja traje desetljećima i nagriza nas kao društvo :cerek:

DISCLAIMER:
Ovo je jedno od rijetkih pitanja na koje znam odgovor, budući da (već pogađate) ne sudjelujem u izradi ždrijeba, niti sam ikada sudjelovao.
Just sayin', da me ne počnete obasipat sa zašto ja s njim, a on na njega, a tamo onaj slobodan :mad:
Burke

#3 Post Postao/la Burke »

Tnx, sad mi je jasno. Nisam primjetio da je V.G. odustala! :drunk:

Nisam ni mislio da je postojala zavjera nego samo da bi to nekome tako moglo izgledati...
Premda mi je totalno bez veze da se gledaju rezultati kupa od prošle sezone. :)
Sjetio sam se situacije od prije ne znam koliko godina (6-7...).
Dinamo izgubi od Dugog Sela u kupu i sljedeće godine bi kao Dugo Selo trebalo biti nositelj kupa, a igra ne znam koju ligu... :rolleyes:
Ali to je samo primjer - svaka druga sličnost je slučajna... :zubo:
Brod

#4 Post Postao/la Brod »

Pa žrijeb nemre bit čišći nego što je!
Nositelji (prva 4) i nemogu biti nego prošlogodišnji polufinalisti,umjesto Butterfly-a je Keglević(apsolutno opravdano),ja bi ih čak možda poludirigirano postavio za 2. nositelja + najboljih 12 momčadi prve i druge lige...

P.S. Daj je Dugo Selo osvojilo Kup prije 6-7 godina,vjerojatno bi iduće godine bilo nositelj,a ovako su samo izbacili glavnog favorita(Dinamo) pa poslje ispali...

Burke,vidiš urote ko da si Novu čekal s papuancem! :D :top:
Ako ti je slaba pamet,moraš imat jaku kičmu!
Burke

#5 Post Postao/la Burke »

Brod je napisao/la: Burke,vidiš urote ko da si Novu čekal s papuancem! :D :top:
Ma nije to...
Samo nisam skužio da je V.G. odustala! Doduše, moguće da je zbog Nove godine, zbog papuanca ipak ne... :drunk: :djedmraz: :frajer:
Očito nisam informiran, pa nisam znao da se zadnjih godina gleda to što kaže ib! :ne zna:
Premda, ipak mislim da bi se u ždrijebu prvo trebao gledati poredak u ligi ili npr. neki ranking ekipa, pa onda eventualno prošlogodišnji kup, ali hebiga, glavno da je transparentno.
Odgovorite